hamburger-icon

Kliker.info

Meho Kodro : Još je rano da igramo pod Bijelim brijegom

Meho Kodro : Još je rano da igramo pod Bijelim brijegom

25 Aprila
13:11 2008

Na Tušanj je došao nenajavljeno, ali ne i nezapaženo. U jednoj od načičkanih loža sjedio je sa Sedinom Tanovićem, svojim saradnikom. Meho Kodro u Tuzli je pratio formu potencijalnih kandidata za reprezentaciju. U njegovom fokusu bili su Senegalac Bubakar Dialiba i Said Huseinović, po mnogima prvo ime lige. Selektor je za naš list govorio u susretu na Tušnju, o svojim narednim akcijama, o Pjaniću, te o potrebama reprezentacije. Krenuli smo od utakmice na Tušnju.

Kako Vam se čini meč u Tuzli?

– Na nivou naših derbija, kakvi su bili, recimo mečevi Želje i Sarajeva… Nažalost, puno je prekida, praznog hoda.

Nismo na nivou španske druge lige 

Jeste li zadovoljni učinkom Huseinovića i Dialibe?

– Odigrali su dosta korektno. Oni su u mladoj reprezentaciji, odnosno na pragu za najbolju selekciju. Ovakve teške utakmice najbolja su prilika da pokažu koliko mogu i znaju. Na utakmicama gdje ima pritiska, najbolje se vidi koliko ko može. Zadovoljan sam onim što su pokazali Dialiba i Huseinović.

Očekivalo se više od Želje?

– Ne znam šta je trener Krunić očekivao, ali mi se činilo da nema pritiska. Vjerovatno je bilo i straha, ipak je ulog bio finale.

Simo Krunić smatra da je on odgovoran, da neke stvari krivo postavio… Krivicu za neuspjeh je uzeo na sebe. Kako to komentirate?

– To je nešto pozitivno. Krunić se pokazao kao korektan sportista i čovijek. Najlakše je nekog optužiti, igrača, sudiju ili nekog trećeg. Ljudski je da se griješi.

Ako bi ste uspoređivali utakmicu na Tušnju sa nogometom u Španiji, na kojem je nivou naš nogomet?

– Utakmica u Tuzli, premda je polufinale Kupa, nije na niovu ni španske druge lige, gdje se igra brže, agresivnije, sa više tempa, atraktivnih poteza… Nažalost , svega toga je nedostajalo na Tušnju.

Planirate li možda da reprezentacija odigra neku prijateljsku ili kvalifikacijsku utakmicu na Tušnju. Godinama Savez i selektori zaobilaze Tuzlu?

– Priznajem da razmišljamo da reprezentacija igra u Tuzli. Čuo sam da pripremaju gradnju stadiona. Raduje me što će se i na Tušnju igrati reprezentativne utakmice. Tuzla i kanton to zaslužuju. Atmosfera na stadionu je bila dobra, suđenje Dominkovića odlično, navijači bučni i korektni.

Tanović gleda Terkeša, Bolić u Srbiji

Kako teku pripreme za majske termine. Bojite li se neželjenih otkaza?

– Za mečeve sa Poljskom i Azerbejdžanom neću računati na Zlatana Bajramovića. On se još uvijek oporavlja od operacije. Ne trenira punim tempom i ne želimo ništa rizikovati. Važnije mi je ga sačuvati za kvalifikacije. Nadam da se neće ponoviti slučaj kao uoči utakmice sa Makedonijom.

Imate li neke nove igrače, hoćete li provjeravati nove? Recimo, Želimir Terkeš je uvjerljivo prvi strijelac Hrvatske?

– Ovaj vikend ćemo gledati neke kandidate koji su nam zanimljivi. Imamo na spisku desetak igrača čiju ćemo formu provjeriti. U toj grupi je i Terkeš. Njega će u Zagrebu, kojem dolazi Zadar, gledati Sedin Tanović. Elvir Bolić ide u Srbiju. On će gledati potencijalne kandidate na utakmici Partizan i Čukarički. I ja ću biti na zadatku, ali vam nemogu otkriti koje ćemo sve igrače pratiti.

Gdje ste, na kojim pozicijama deficitarni?

– Da ti budem iskren, volio bih da imam za svaku poziciju dva rješenja. Da nema opuštanja. Zato ćemo vrijeme do kvalifikacija iskoristiti da nađemo što više kandidata.

Za kraj, recite, hoće li se u Zenici igrati za Azerbejdžanom?

– Još nismo odlučili. Istina je da na Bilinom polju imamo odličnu atmosferu. Ovih dana ćemo definitivno odlučiti – izjavio je za naš list Meho Kodro.

O Pjaniću

– Pjanić će biti među kandidatima za utakmice sa Poljskom i Azerbejdžanom. Naravno, ako do tada bude sve riješeno oko njegovog pasoša. Ja se nadam da hoće. Pjanić je naša perspektiva – komplimentira Kodro veznjaku Meca, kojeg traže ponajbolji evropski klubovi.

Rano za Bijeli brijeg

– Moja je želja da reprezentacija igra u svim gradovima BiH. I u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Mostaru, Banja Luci, Bihaću… Gdje god ima uslova i gdje se reprezentacija doživljava kao svoja. Ja želim da reprezentacija bude tim svih Bosanaca i Hercegovaca. Iskreno, još je rano da igramo pod Bijelim Brijegom, ali to mi je želja – naglasio je Kodro.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku