hamburger-icon

Kliker.info

McCain će objelodaniti dogovor Karadžića s Richardom Holbrookeom i Madeline Albright

McCain će objelodaniti dogovor Karadžića s Richardom Holbrookeom i Madeline Albright

13 Juna
19:47 2008

Kandidat za američkog predsjednika John McCain u studenom bi mogao objelodaniti dogovor koji je Radovan Karadžić sklopio s administracijom bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, koji mu omogućava osobnu sigurnost i neisporučivanje Haagu.

Kako piše Građanski list, pozivajući se na "odlično obaviještenog" sugovornika bliskog Pentagonu i američkoj vojno-obavještajnoj službi DIA, taj dogovor jedan je od ključnih aduta republikanca Johna McCaina u trci za predsjednika SAD-a s demokratskim kandidatom Barackom Obamom.

List navodi da Pentagon i DIA posjeduju dokaze o dogovoru Karadžića i Clintonove administracije, odnosno njegovih suradnika Richarda Holbrookea i Madeline Albright, naglasivši da McCain potječe iz vojničke obitelji te da su mu otac i djed bili poznati mornarički admirali.

Pozivajući se na izvore u Vojno-sigurnosnoj agenciji, Građanski list podsjeća da je Karadžić navodno s američkim demokratima Holbrookeom i Albrightovom svojedobno sklopio dogovor, koji mu omogućava osobnu sigurnost i neisporučivanje Haaškom tribunalu.

Karadžić je navodno, u zamjenu za američko obećanje, prvi dostavio Tribunalu dokument od 700 stranica protiv Slobodana Miloševića.


Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku