hamburger-icon

Kliker.info

Marina Ševkušić reagirala nakon pisanja da je “missica dobila posao u Ministarstvu”

Marina Ševkušić reagirala nakon pisanja da je “missica dobila posao u Ministarstvu”

19 Maja
01:58 2020

Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH, koju je novoimenovani ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić imenovao za savjetnicu, danas se obratila javnosti.

Medijima, kako je navela, zamjera to što su u prvi plan stavili da je nekadašnja druga pratilja, a u drugi to da je ona obrazovana žena.

Reakciju Marine Ševkušić prenosimo u cijelosti:

“Vijest da ću biti jedna od savjetnica u kabinetu novog ministra za ljudska prava i izbjeglice pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine prostrujala je domaćim medijima, i to u sjeni etikete da sam nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH, čime je novinar opremio članak fotografijama sa mojih društvenih mreža, izvrgnuvši me tako ruglu i uvredljivim komentarima anonimnih muškaraca, ali i žena neosjetljivih na pitanje ženske solidarnosti.

 

Sve moje kompetencije u sjeni su mržnje, diplomu iz oblasti politologije stekla sam u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na Fakultetu političkih nauka, gdje sam kao redovan student slušala predavanja nekih od najuglednijih bosanskohercegovačkih akademskih radnika. Člankom kojim se svodim na drugu pratilju – zvanično, a na obrazovanu ženu – nezvanično, samo je potvrđen vladajući ženomrzilački stav po kojem se žene obeshrabruju da učestvuju u javnom prostoru, da doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine, i da im je, pretpostavljam, mjesto u sjeni muškarca.

Ja sam kompetentna i obrazovana žena, i molim glasnike ženomrzilačke agende da se obuzdaju u svojim virtuelnim ratobornostima. A ja ću da nastavim živjeti ovdje, u Bosni i Hercegovini, zemlji kojoj želim da doprinesem, uprkos svim predrasudama i stereotipima – navela je Ševkušić u reagiranju”, napisala je Ševkušić u saopštenju.

(Kliker.info-RS)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku