hamburger-icon

Kliker.info

Majka Nadin Smajlović: “Profesorica voli nadgledati operacije pa tako i tužioce”

Majka Nadin Smajlović: “Profesorica voli nadgledati operacije pa tako i tužioce”

17 Novembra
15:54 2022

Nakon što je danas Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo odluku da se neće provoditi istraga protiv prijavljenih u slučaju liječenja djevojčice Nadin Smajlović, oglasili su se i iz porodice poručivši da ih ovim nisu omeli da budu na putu za pravdu te da idu dalje.

“Niko ne može istinu zaustaviti. Ni podobni, ni stranački, ni neljudski, ni dušmani… Nismo ni mislili da će biti lako sa ‘onima koji neće liječiti ovo dijete, od ovakvih roditelja'”, napisala je na Facebooku Amina Hodžić Smajlović, majka djevojčice Nadin.

Zatim je poslala i poruku direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebiji Izetbegović.

“Ali ima jedna interesantna pojava, da ‘profesorica’ insistira da prisustvuje operacijama i nadgleda ‘stručnjakinja’ kad god se neko od političara, direktora, zvaničnika SDA, a i DF- a operiše. Pa tako voli da nadgleda i tužioce!”, zaključila je Amina Hodžić Smajlović.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS je danas donijelo odluku da se neće provoditi istraga protiv prijavljenih u slučaju Nadin Smajlović te da je to odlučio tužilački tim nakon analize prikupljenih dokaza, a zbog krivičnih djela nepružanja medicinske pomoći, nesavjesno liječenje i neovlašteno otkrivanje profesionalne tajne.

Pojasnili su da se istraga neće provoditi jer, kako kažu, u radnjama prijavljenih nisu ostvarena obilježja krivičnih djela.

Nadin Smajlović je djevojčica čiju je borbu za život i pravo na liječenje pratila cijena Bosna i Hercegovina, a sredinom novembra prošle godine, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo nakon čega je morala krenuti na put za Tursku.

Otac Nadin Smajlović prijetio je ljekaru gasnim pištoljem jer KCUS nije htio odobriti njeno izmještanje u Tursku, protiv oca je podnesena krivična prijava, a ljekari KCUS-a su odbili liječiti djevojčicu od tuberkuloze, zbog čega je održano nekoliko protesta.

(N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku