hamburger-icon

Kliker.info

Magazinović poručio Zvizdiću: Pokazali ste zavidno neznanje

Magazinović poručio Zvizdiću: Pokazali ste zavidno neznanje

08 Marta
02:13 2018

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović nije bio zadovoljan odgovorom predsjedavajućeg Vijeća ministar BiH Denisa Zvizdića na pitanje “Koliko stanovnika ima država BiH?”

Nakon odgovora Denisa Zvizdića, koji je govorio o istorijskom događaju predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije i evropskom putu BiH te kazao da takvo pitanje ne postoji u Upitniku EK, uslijedio je zastupnički komentar Saše Magazinovića.

Kao i obično predsjedavajući Vijeća ministara je odgovorio na sve ono što ga nisam pitao. Dakle, nisam vas pitao o kandidatskom statusu pošto je sada već očigledno da ga nećemo dobiti za vrijeme vašeg mandata, iako ste vi to najavljivali”, rekao je Magazinović. Pokazali ste zavidno neznanje o temi o kojoj najviše istupate u javnosti, a to je Upitnik“, poručio je Magazinović.

Nije tačno da nema takvog pitanja u Upitniku. Stranica 2039, među političkim kriterijima, ono što se usvojili. Između ostalog daje odgovore na broj stanovnika u BiH. Mali je problem što ste na istoj stranici u odgovorima, koji ste usvojili na Vijeću ministara, naveli dva podatka. Da BiH ima 3.531.159 stanovnika, a onda u dnu da ima 3.473.078 stanovnika.

Magazinović je kazao da je porazno što su poslana dva broja, te što predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić odgovara da takvo pitanje ne postoji.

Ne samo da ste u krivu da niste imali to pitanje, što je za mene porazno da tako tvrdite, već ste poslali dva različita broja. Mi kao državni parlament zaslužujemo da nam predsjedavajući Vijeća ministara kaže koliko ima stanovnika ovdje. Ovaj vaš istorijski čin će se završiti tako što će nam ljudi iz Brisela reći “Boga vam, koliko imate stanovnika, poslali ste nam dva broja, nećemo zaokruživati a,b,c.”

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku