hamburger-icon

Kliker.info

Lažni tweetovi mu presudili : Elon Musk se povukao, više neće biti šef uprave Tesle

Lažni tweetovi mu presudili : Elon Musk se povukao, više neće biti šef uprave Tesle

30 Septembra
08:50 2018

Ekscentrični  poduzetnik i milijarder Elon Musk više neće biti predsjednik uprave Tesla Motorsa.Naime, nakon što ga je američka Komisija za vrijednosne papire(SEC) optužila za prevaru, Musk se nagodio i pristao odstupiti s čelnog mjesta Tesla Motorsa.

Prema uvjetima nagodbe, Musk će ostati direktor u Tesli, ali mora odstupiti s mjesta predsjednika uprave na tri godine. Uz to, i on i Tesla morat će platiti 20 milijuna dolara kazne.

Podsjetimo, američka komisija za vrijednosne papire (SEC) optužila je izvršnog direktora Tesle Elona Muska za prijevaru zbog niza lažnih tweetova i tražila da ga se ukloni sa čela tog proizvođača električnih automobila te mu se zabrani biti direktorom u bilo kojoj kompaniji čije su dionice uvrštene na burzi.

Tužba uslijedila dva mjeseca nakon spornog tvita

Tužba SEC-a, podnesena u četvrtak na Manhattanskom federalnom sudu, uslijedila je samo dva mjeseca nakon što je Musk putem Twittera poručio da razmišlja o povlačenju dionica Tesle s burze i da je to za kompaniju „najbolji put naprijed”.

Osnivač Tesle poručio je početkom septembra  i kako investitori podupiru taj plan, da je financiranje osigurano i da će dioničarima biti ponuđeno 420 dolara po dionici – za petinu više od tadašnje cijene.

Prema SEC-ovoj tužbi, Musk je znao da su ti njegovi tvitovi bili lažni i obmanjujući, s obzirom da nikada o takvoj transakciji nije razgovarao s niti jednim mogućim financijerom.

Ovom tužbom Musk je postao jedan od direktora najvišeg profila u tehnološkoj industriji kojega je SEC optužio za prijevaru u vezi vrijednosnih papira.

Musk je, reagirajući na tužbu, poručio da nije učinio ništa loše.

„Ovaj neopravdani potez SEC-a duboko me ražalostio i razočarao. Uvijek sam radio u interesu istine, transparentnosti i ulagača. Integritet je najvažnija vrijednost u mojem životu i činjenice će pokazati da to nikada nisam ni na koji način kompromitirao”, poručio je Musk u saopštenju

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *