hamburger-icon

Kliker.info

Lagumdžija o reviziji tužbe: Izgubljeno je puno vremena

Lagumdžija o reviziji tužbe: Izgubljeno je puno vremena

Februar 09
17:06 2017

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija je danas za N1 komentarisao odluku o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid.

To mora biti prije svega državničko i pravno pitanje, pa tek onda političko a naročito politikantsko. Ima jako puno patriota na svim stranama koji bi voljeli da se desi suprotno od onoga što oni govore ne bi li ušli onda da s kerozinom gase vatru koju su sami upalili. Nažalost izgubljene su tolike godine i ne želim govoriti ko je odgovoran“, kazao je Lagumdžija.

Lagumdžija je kazao da prije nego se napravi konačni potez, za to se moraju organizovati ozbiljniji razgovori na višim nivoima.

Prije nego se napravi konačni potez, oni koji su za to, moraju organizovati malo ozbiljnije razgovore s predstavnicima pravnih i političkih struktura, nevladinih organizacija i hrabro donijeti pametnu odluku. Odluka nije politikantska, ovdje se mora donijeti odluka u interesu države i čitave naše budućnosti“, dodao je.

Ovdje je potreban hrabar, državnički potez, smatra Lagumdžija.

Oni koji kažu haj'mo u tužbu moraju odgovarati za uspjeh te tužbe. Oni koji kažu da nećemo moraju dati razloge zašto neće, ima toliko pravnika koji su prije 10 odnosno 13 godina odbili da zastupaju BiH, a najveći su pravnici patriote kada treba ići po nekim skupovima i pričati o tome. Onda se došlo do Softića kojeg cijenim kao hrabrog čovjeka, dakle nemojmo se kriti iza Softića ne treba niko iza bilo koga da se krije ovdje hrabro treba napraviti državnički potez“, kazao je Lagumdžija.

Još je dodao da je puno vremena već izgubljeno.

Bojim se da je puno vremena izgubljeno i da odluke koje ćemo donijeti će nas uvesti u još veće probleme, a bojim se da rezultata neće biti“.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *