hamburger-icon

Kliker.info

Kurir tvrdi : Tito je prodao meč Nijemcima za 700 miliona maraka!(Video)

Kurir tvrdi : Tito je prodao meč Nijemcima za 700 miliona maraka!(Video)

20 Decembra
21:12 2012

Možda bi Jugoslavija bolje prošla na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1974. da nije bilo Josipa Broza!Tito je, prema tvrdnji novinara hrvatskog Jutarnjeg lista Tomislava Židaka, prodao utakmicu s domaćinom za čak 700 miliona maraka. Plavi su 26. juna 1974, u okviru grupe B, igrali s domaćinima i glatko su poraženi, golovima Brajtnera i Milera, sa 2:0.Jugoslavija je na 10. Mundijalu važila za odličan tim koji je mogao daleko da dogura. Ali, poslije remija s Brazilom (0:0) i rasturanja Zaira (9:0), izabranici Miljana Miljanića poklekli su pred „pancerima“.

A samo 24 sata ranije Tito je prvi put u životu posetio Njemačku, u namjeri da izvuče kredit od 700.000 maraka, koji bi poslužio za oporavak posustalog socijalističkog sistema u SFRJ.- Poslije poraza pukla je priča da je utakmica bila namještena, da smo je prodali za kredit koji nam je dao njemački kancelar, da je Njemačka kupila titulu svjetskog šampiona, da nikad nismo vratili tih 700 miliona maraka… Ne znam, jednostavno nismo igrali dobro, a i iznutra smo bili truli – evocira uspomene legendarni golman Jugoslavije Enver Marić.Ipak, glavni svjedoci Tito i Miljanić nisu među živima, a Gerda Milera pamćenje više ne služi najbolje.
 
Enver Marić: Pare sve kvare        
Marić kaže da je u reprezentaciji atmosfera bila očajna, a svemu je kumovao novac.- To su izazvali „Puma“ i „Adidas“. „Puma“ je nudila bogate ugovore ako promijenite kopačke, pa smo tako Dragan Džajić i ja dobili 20.000 maraka što smo obuli njihove kopačke. Zatim, premije za plasman na SP, koje su iznosile tada vrlo značajnih 15.000 maraka, fudbalski savez nije želio da isplati. Atmosfera je bila grozna,
tim se raspadao – otkrio je Marić.(Kliker.info-Kurir)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku