hamburger-icon

Kliker.info

Krvava drama u Kansas Cityju : Armin Hamidović izašao iz zatvora, pa ubijen

Krvava drama u Kansas Cityju : Armin Hamidović izašao iz zatvora, pa ubijen

04 Marta
06:45 2011

Bio je dijete, imao je cijeli život pred sobom i zaista je teško povjerovati da je mrtav, ispričala je Sabrina Lorens, prijateljica Armina Hamidovića (18), državljanina BiH, koji je zajedno sa Srbijancem Dejanom Joksimovićem (18) i Amerikancem Delfinom Elizondom (22) ubijen na jednoj zabavi održanoj u motelu u Kanzas Sitiju, u američkoj saveznoj državi Misuri.Niko od porodice i prijatelja ne zna zašto bi neko ubio Hamidovića i Joksimovića, koji su se odranije poznavali. Lorensova, koja je odrasla sa Hamidovićem i dobro ga je poznavala, kaže da je nedavno izašao iz zatvora, gdje je proveo dvije godine zbog krađe automobila, te da je krenuo na koledž i potpuno promijenio život.Policija od subote traga za kriminalcima koji su upali u sobu gdje su se nalazili mladići i otvorili paljbu iz pušaka i pištolja.

 U sobi je bilo petnaestak mladića i djevojaka, koji su prisustvovali zabavi.Motivi ovog zločina još nisu poznati, a u istragu je uključeno dvadesetak policijskih istražilaca.Ona se nada da će bar neko reći šta se zaista desilo na toj zabavi, jer, tvrdi, "činjenica je da mnogi znaju, ali jednostavno ne žele da kažu".Navodno postoje određene glasine među učenicima zašto je napadač otvorio vatru baš na njih, ali za sada niko ne želi da ode u policiju i to ispriča.I Džordan, prijatelj Hamidovića, još ne može da vjeruje šta se dogodilo."Istina, bio je problematičan, ali je odslužio svoje. Kada je izašao iz zatvora, promijenio se i sad mu se nešto ovako desilo… Bijesan sam jer je trebalo da budem na toj zabavi. Mišljenja sam, da sam otišao, možda sam mogao spriječiti sve to", rekao je Džordan.I u Srednjoj školi "Nort Kanzas Siti haj skul", gdje je Srbijanac Dejan Joksimović trebalo da maturira u maju, vlada nevjerica."Dejan je bio jedna pozitivna ličnost, veoma harizmatična. Bio je osoba u čijem su društvu svi uživali.

Imao je tu crtu da se svima svidi", rekao je Tod Hinenkamp, pomoćnik direktora škole, na konferenciji za štampu održanoj povodom ovog nemilog događaja.Joksimović je pohađao završnu godinu i u maju je trebalo da maturira. Došao je iz Srbije prije nekoliko godina, a zadnje tri godine s porodicom je živio  u Kanzas Sitiju.Inače, za učenike Joksimovićeve škole i sve koji su ga poznavali otvoreno je psihološko savjetovalište u školi kako bi lakše prebrodili sve što se desilo."Bio je toliko uzbuđen zbog svog novog života u Americi. On je bio jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao. Ali, izgleda da se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", kaže Aleks Bencun (16), koji je upoznao Joksimovića kada se doselio u Kanzas Siti. Inače, ovaj tinejdžer nosi majicu sa Joksimovićevim likom.Joksimovićeva porodica nije željela da daje izjave, ali je njegova majka, preko prevodioca, samo kratko rekla da je njen sin bio dobro dijete. (Klikr.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku