hamburger-icon

Kliker.info

Kralj Egipta : Mo Salah lijek za islamofobiju (VIDEO

Kralj Egipta : Mo Salah lijek za islamofobiju (VIDEO

Maj 14
06:24 2018

„Ako zabije još nekoliko golova, i ja ću biti musliman“ – ovo je samo jedan dio pjesme navijača engleskog fudbalskog kluba Liverpool posvećen Egipćaninu Mohamedu Salahu.

Salah ili kralj Egipta, kako ga zovu mnogi, za Liverpool igra od 2017. godine i već je miljenik zahtjevne engleske publike. Zahvaljujući između ostalih i golovima Salaha Liverpool je izborio i finale Lige prvaka.

Egipćanin je jedan od najpoznatijih muslimana fudbalera u Engleskoj i veoma je otvoren kad je riječ o prakticiranju vjere – nakon golova nerijetko pada na pod u znak zahvalnosti Bogu.

Ovo je i motiv da navijači u svojim pjesmama kažu da će ići i u džamiju zbog Salaha. Mnogi korisnici Twittera kažu da je Salah, koji je i egipatski reprezentativac, uradio više kad je riječ borbi protiv islamofobije nego bilo ko drugi.

U Egiptu je omiljen, što se pokazalo i na predsjedničkim izborima kada je Mo Salah osvojio milion glasova – nevažećih, naravno, jer su glasači na listićima dopisivali njegovo ime pored dvojice kandidata.

(Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *