hamburger-icon

Kliker.info

 “Korak po korak” Tarika Šute : Hercegovac u Beču stalna meta lovaca na talente

 “Korak po korak” Tarika Šute : Hercegovac u Beču stalna meta lovaca na talente

08 Jula
06:11 2020

Zahvaljujući  medijima, društvenim mrežama te  našim čitaocima i saradnicima svakodnevno  povećavamo listu  pametnih i bistookih učenika, nadarenih studenata , uspješnih mladih stručnjaka, biznismena, naučnika te talentiranih sportista  bosanskohercegovačkog porijekla, koji tako   svojim ličnim angažanom i uspjesima, širom svijeta  stvaraju  neprocjenjivi kapital i za zemlju njihovih roditelja.

Jedan takav primjer  naš stalni čitalac i povremeni saradnik je  registrovao u drevnom Beču , a radi se o 15-godišnjem Hercegovcu Tariku Šuti, koji kako kaže, plijeni pažnjom i u školi i na fudbalskim terenima, gdje je već poodavno, postao stalna meta lovaca na talente. Oni vjeruju da se radi o vanserijskom talentu u što smo se i sami uvjerili nakon “analize” video uradaka dostavljenih u naš inbox . 

Glavni krivac za nastanak ovih redaka , kojeg smo potom kontaktirali, jednostavno kaže da se sa loptom počeo družiti kada je prohodao. Navijač je  Veleža  iz Mostara  pošto je on  , tvrdi , za bivšu Jugoslaviju dao pet centarfora. Nije za baciti ni klub za čiji podmladak trenutno nastupa jer je za First Vienne, klub sa najvecom tradicijom u Austriji, svojevremeno  nastupao i legendarni Argentinac Mario Kempes.

Saznajemo također da Viennin podmladak U 15  trenira i vodi Radovan Grbić , trener koji posjeduje UEFA licencu položenu u BiH. Njegove savjete Tarik pomno sluša i  striktno primjenjuje u svom fudbalskom razvoju  “korak po korak”. Rezultat takvog rada i  ponašanja je i poziv “reprezentacije Beča”, završena akademija bečkog fudbalskog saveza za mladje uzraste (LAZ),  te učestale ponude drugih austrijskih klubova vezane za prelazak u njihove redove. 

Na kraju i podatak da Tarik igra klasičnu “10” desetku i najviše podsjeća na legendarnog zmaja  Zvjezdana Misimovića, na čijem je kampu u Sarajevu također učestvovao. Zbog svega toga nema nikakvih dilema. Ako se njegov fudbalski put bude razvijao onako kako je planirano ,  najveća želja mu je da u budućnosti brani boje Bosne i Hercegovine. 

(Kliker.info)

 

No url attribute defined!
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku