hamburger-icon

Kliker.info

Konaković nakon prve sjednice Vijeća ministara: Na sljedećoj sjednici smjenjujemo Osmana Mehmedagića i imenujemo novo rukovodstvo OSA-e

Konaković nakon prve sjednice Vijeća ministara: Na sljedećoj sjednici smjenjujemo Osmana Mehmedagića i imenujemo novo rukovodstvo OSA-e

02 Februara
15:20 2023

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, najavio je danas da će se već na idućoj sjednici Vijeća ministara smijeniti rukovodstvo OSA-e.

Konaković je dao izjavu nakon prve sjednice novog saziva  Vijeća ministara.

“Na narednoj sjednici razriješiti ćemo Osmana Mehmedagića i imenovati novog direktora i rukovodstvo OSA-e”, rekao je Konaković.

On je dalje kazao kako će njegove kolege u Vijeću ministara proći sve sigurnosne provjere.

Konaković misli na Nenada Nešića i Zukana Heleza koji bi trebali imati pristup tajnim podacima.

Govoreći o prvoj posjeti, rekao je da mu je želja bila prvo Zagreb, Beograd, Podgorica.

“Iz tehničkih razloga nije moguće da iduće sedmice idem u Zagreb i Beograd, ali početkom naredne sedmice idem za Brisel”, naveo je on.

On je istakao da će Vlada FBiH biti uskoro formirana i da SDA neće uspjeti u svom spinovanju.

“Oni stalno guraju taj narativ kako će se nešto raspast. Neće. To su govorili pa smo formirali najbrže u historiji Vijeće ministara. Ova koalicija imenovala je rukovodstvo u Parlamentu FBiH. Taj narativ kreće iz SDA i njihovoj obavještajnog centra, dakle institucija BiH”, istakao je Konaković.

On je ponovio da postoji većina u Vladi FBiH i da ministri neće pristati na situaciju u kojoj sve stoji ako Novalić nije ponovo premijer.

Konaković je ponovio da će Nermin Nikšić biti premijer Federacije BiH i da tu nema nikakve dileme. Govoreći o turbulencijama sa NES-om i SBiH-om on je istakao da je na stanovištu da im treba dati ozbiljen resore.

“Oni su kritizirali neke procese i ja sam za to da preuzmu lično neke resore i pokažu da može bolje. Shvatam ih ozbiljno i bit će dio Federalne vlade”.
(Raport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku