hamburger-icon

Kliker.info

Konačno nova pravila : Osobe koje su vakcinisane ili koje su prebolovale koronavirus mogu ući u BiH bez negativnog PCR testa

Konačno nova pravila : Osobe koje su vakcinisane ili koje su prebolovale koronavirus mogu ući u BiH bez negativnog PCR testa

11 Juna
15:39 2021

Na danas održanoj sjednici Vijeća ministara BiH izglasana su nova pravila i uslovi za ulazak svih stranaca u našu zemlju.Prema novim pravilima, osobe koje su vakcinisane ili koje su prebolovale koronavirus mogu ući u našu zemlju bez negativnog PCR testa.Također odlučeno je da će se na bh. granici priznavati i antigenski test.

Do sada su bez PCR testa u BiH mogli ulaziti samo Srbi, Hrvati i Crnogorci. I ovo će mnogo značiti za bh. turizam i općenito ekonomiju.

Podsjetimo, državni ministri su bili i pod pritiskom turističkih radnika koji su proteklih dana protestovali tražeći da se olakšaju uslovi za ulazak stranaca jer zbog inata političara trpe direktno građani i privrednici.

Iako ih na prvobitno predloženom dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije bilo, naknadno su na razmatranje ministrima ponuđene dvije odluke koje se tiču ulaska stranaca u BiH.

Ministri HDZ-a su ponovo glasali protiv uvođenja privremenog bezviznog režima državljanima Saudijske Arabije, u periodu od maja do oktobra, čime su direktno spriječili milione KM da se sliju u državni budžet.

Velike gužve pred Ambasadom BiH u Rijadu najbolji su pokazatelj koliki je interes Saudijaca za godišnje odmore u BiH, no oni će i dalje morati vaditi vize kako bi doputovali u našu državu, što otežava turističkim radnicima da naprave aranžmane.

(Kliker.info-Oslobo]enje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku