hamburger-icon

Kliker.info

Komšićev odgovor Čoviću : Komšić: Neće proći to što HDZ traži, u Sarajevu nemaju partnera

Komšićev odgovor Čoviću : Komšić: Neće proći to što HDZ traži, u Sarajevu nemaju partnera

07 Februara
08:00 2020

Izmjene Ustava BiH, kao i Izbornog zakona, prema našem prijedlogu, implementiraju sve presude Suda u Strazburu, kao i odluku Ustavnog suda BiH, rješavanje pitanja izbora u Mostaru.

Predviđaju i transparentniji i pravičniji izborni proces radi izbjegavanja izbornih krađa i prevara, kazao je Komšić za Avaz govoreći o DF-ovom prijedlogu izmjena Izbornog zakona i Ustava BiH.

Ističe da se, kada je u pitanju formiranje Vlade FBiH, nepotrebno zateže i postavljaju uvjeti koji se tiču krupnijeg političkog dogovora, ali se kroz izmjene Izbornog zakona ne tiču nivoa entiteta, nego Parlamenta BiH.

– Moje je mišljenje da se formiranje Federalne vlade ne bi trebalo uvjetovati, nego je izabrati što prije. To uvjetovanje HDZ-a neće uroditi plodom. Ono što HDZ traži, mislim, prije svega, na njihovu interpretaciju odluke Ljubić, neće proći. U Sarajevu oni nemaju partnera za to, tako da ta priča postaje bespredmetna – kaže Komšić.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 07 Februara, 23:02

    SRAMOTA JE DA ČOVJEKKOJI IMA OKO HILJADU HRVATSKIH GLASOVA PONAŠA KAO CENTRALNI IGRAČ,E TU NEMA SELAMETA NI VAJDE JER ZBOG TOGA BIH MORA PROPASTI.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *