hamburger-icon

Kliker.info

Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra, Dodiku i Čoviću nelegitimna je i BiH

Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra, Dodiku i Čoviću nelegitimna je i BiH

23 Maja
15:53 2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora.

“Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano niko ništa niti gubi niti dobija”, rekao je Komšić.

On se osvrnuo na Dodikove i Čovićeve napade u vezi sa osporavanjem legitimiteta Centralne izborne komisije.

“Njima ni država Bosna i Hercegovina nije legitimna, a kamoli da im bude legitimna Centralna izborna komisija kojom ne upravlja niko osim njih dvojice. Međutim, logika u kojoj nema Dodika i Čovića, nema ni Bosne i Hercegovine, je samo njihova, a ne i logika većine građana BiH, niti logika fukncioniranja institucija”, naveo je Komšić.

Dotakao se i napada na OSCE iz kojeg su kazali da su razočarani nedavnim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i zanemarivanjem demokratskih standarda u vezi sa održavanjem izbora.

“Uopće gledano oni napadaju sve međunarodne organizacije, od OSCE-a do Međunarodnog suda pravde, ukoliko im ne odgovaraju demokratski i civilizacijski standardi koje te međunarodne organizacije propagiraju, pa je tako i sa OSCE-om, koji će unatoč tome ostati pouzdan partner države Bosne i Hercegovine”, zaključio je Komšić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. patriota
    patriota 24 Maja, 02:51

    Vrijeme je vise, da ova dva politicka virusa /Dodiga i Covica/ sklonimo u politicko djubriste i pospemo krecom.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku