hamburger-icon

Kliker.info

Komšić iz SAD : BiH je u MAP-u još od prošlog decembra, neka Dodik pogleda zvaničnu stranicu NATO-a

Komšić iz SAD : BiH je u MAP-u još od prošlog decembra, neka Dodik pogleda zvaničnu stranicu NATO-a

24 Novembra
23:54 2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je u nedjelju kako je Bosna i Hercegovina u Akcionom planu za članstvo Sjevernoatlantske alijanse (NATO) još od decembra prošle godine.

Komentirajući iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje trenutno boravi u radnoj posjeti, izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika kako dokument koji je Predsjedništvo usvojio ne znači aktivaciju MAP-a, Komšić je poručio da ako Dodik želi da se povjeruje onome što on govori, put je jednostavan – neka objavi dokument na koji je pristao.

“Nemam ništa protiv da Dodik pojašnjava detalje Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) i Partiji demokratskog progresa (PDP)”, kazao je za agenciju Fena Komšić komentirajući najavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda da će vladajuća koalicija u bh. entitetu Republika Srpska, kada Program reformi bude aktivan, dostaviti Narodnloj skupštini RS-a cjelovit uvid u ovaj dokument.

‘Neka pogleda web stranicu NATO-a’

Komšić dalje navodi kako je Bosna i Hercegovina u MAP-u još od decembra prošle godine.

“U to se svako može uvjeriti ukoliko konsultira zvaničnu web stranicu NATO-a. Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u, shodno odluci koji smo donijeli, upravo je onakav kakav treba biti i kakav se traži”, kazao je predsjedavajući bh. Predsjedništva.

Rekao je kako ponekad ima razumijevanja za “preopterećenost i nedostatak koncentracije” kojima je konstantno izložen Dodik, kao i nemogućnost da obrati pažnju na ono što mu govore njegovi savjetnici.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *