hamburger-icon

Kliker.info

Ko zna, zna : Dodikov budžet čak 17 puta veći od predsjednika Srbije

Ko zna, zna : Dodikov budžet čak 17 puta veći od predsjednika Srbije

03 Novembra
06:07 2022

Najveću pažnju narodnih poslanika tokom rasprave o budžetu Republike Srpske za predstojeću godinu, očekuje se, mogla bi privući činjenica da se predvića drastično povećanje budžeta predsjednika Republike Srpske. Sa 10,2 miliona KM budžet entitetskog predsjednika raste na čak 55,9 miliona KM. Prema ukupnim sredstvima s kojima će raspolagati Milorad Dodik u naredne četiri godine biće najmoćniji predsjednik u regionu.

Budžet predsjednika Republike Srpske biće čak 17 puta veći od budžeta predsjednika Srbije. Aleksandar Vučić raspolaže sa tek 3,3 miliona maraka .(1,7 miliona EUR) “Najsiromašniji” od svih predsjednika na ovoj listi ostaće Milo Đukanović. Predsjednik Crne Gore i po stažu najdugovječniji lider u regionu šefuje kabinetom koji raspolaže sa 2,6 miliona KM. (1,4 miliona EUR)

 

Dodik će vrtoglavu cifru imati na raspolaganju prije svega za humanitarna pitanja. Iako mu to nije nadležnost, sa čak 30 miliona KM moći će da pomogne izgradnju i obnovu objekata za djecu i omladinu, a čak 20 miliona KM imaće na raspolaganju za humanitarna pitanja.

 

(Kliker.info-BN TV)
Podijeli

Jedan komentar

  1. Aj Carmela
    Aj Carmela 03 Novembra, 12:23

    Brane te rusi i kinezi a da ti sranje pravis u njihovoj zemlji ne bi jutra docekao ili bolje reci sabaha kako je to tebi milije cuti. Sram te bilo i Boga i Naroda. Ali nije sve tvoja greska. Ti takav mozes postojati u politici jer je Svijetu to u interesu. Steta. Mogli su ljudi do sad lijepo zivjeti. Svjet nosi Bosnu i Hercegovinu na svojoj dusi jos uvjek

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku