hamburger-icon

Kliker.info

Knjige znakovitog naslova u Palati RS: Milorad Dodik već odštampao plan za secesiju?!

Knjige znakovitog naslova u Palati RS: Milorad Dodik već odštampao plan za secesiju?!

02 Decembra
08:00 2011

Paketi tvrdo ukoričenih knjiga sa ćirilicom napisanim naslovom "Secesija" sakriveni su u jednom od hodnika u sjedištu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, saznaje "Dnevni avaz". Sakrivene pakete slučajno je otkrio jedan od posjetilaca u Dodikovoj palači u Banjoj Luci te ih, privučen znakovitim naslovom, fotografirao, a naš list došao je do tih snimaka.

Bez odgovora              Na naslovnici luksuzno štampanih knjiga piše "zbornik naučnih radova", ali nije poznato o kojim je naučnicima riječ i gdje su ti radovi objavljeni. Tokom cijelog jučerašnjeg dana pokušavali smo od Dodikovog kabineta dobiti obrazloženje šta ove knjige predstavljaju, ko ih je štampao i kome će biti distribuirane, ali niko nije odgovarao na naše pozive.

Bit će provjereno           O čemu se radi nije znao ni potpredsjednik RS iz reda Bošnjaka Enes Suljkanović. – Vjerujte, o tome nemam pojma, prvi put čujem za to. Ja, inače, ulazim u Palatu na sasvim drugi ulaz – rekao nam je Suljkanović, koji je obećao da će provjeriti šta ove knjige predstavljaju i kome su namijenjene.

Otvoreno se govori o razdruživanju

Predsjednik RS Milorad Dodik, kao što je poznato, već duže otvoreno spominje secesiju i mirno razdruživanje entiteta u BiH, koristeći to kao odgovor na navodnu prijetnju centralizacijom. Dodik je nedavno i sam potvrdio da "sanja" neovisnu Republiku Srpsku, a istovremeno tolerira radikalne pokrete koji zastupaju ideju zbog koje je pokrenuta agresija na BiH.(Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku