hamburger-icon

Kliker.info

Kličko odgovorio Zelenskom: “Neću se uvući u ovo, predsjednikovi savjetnici manipuliraju”

Kličko odgovorio Zelenskom: “Neću se uvući u ovo, predsjednikovi savjetnici manipuliraju”

28 Novembra
05:21 2022

Gradonačelnik  Kijeva, bivši profesionalni bokser  Vitalij Kličko, rekao je da nema smisla raspravljati, čime je odgovorio na kritike Zelenskog da nije učinjeno dovoljno kako bi se olakšalo stanovništvu suočenom s nestašicama struje i grijanja.

Uspostavljeno je 430 “grijanih centara” koji pomažu stanovništvu da se nosi s posljedicama ruskih napada na elektrane, rekao je gradonačelnik. Planira se otvaranje još stotinu takvih centara u slučaju ekstremnih uslova , objavio je.

Predsjednik Volodimir Zelenski je prošle sedmice  rekao da pristiže “posebno puno pritužbi iz Kijeva” na mjere. “Ne želim se dati uvući u političke bitke, posebno ne u sadašnjoj situaciji”, objavio je Kličko na Telegramu i dodao: “To je besmisleno. Moram raditi u gradu.”

Kličko kaže da savjetnici Zelenskog manipuliraju

Kličko je ocijenio da su se predsjednikovi savjetnici upustili u “manipulaciju”,  a “to nije lijepo ni za Ukrajince ni za strane partnere”. “Danas, kada moramo biti jedinstveni i raditi zajedno, vodi se neka vrsta političke igre”, rekao je.

Zelenski je prošle sedmice  potaknuo otvaranje “centara nepobjedivosti” diljem Ukrajine, skloništa u kojima će se stanovnici moći ugrijati, imati na raspolaganju vodu, internet, mobilne veze i lijekove besplatno, i to 24 sata dnevno.

Rusija je masovnim napadima uništavala ukrajinska energetska postrojenja pošto je doživjela niz poraza na bojnom polju i povukla se iz južnog grada Hersona, jedinog većeg grada koji je osvojila od početka invazije.

U noćnom obraćanju u petak Zelenski je rekao da gradonačelnik Kijeva nije učinio dovoljno da olakša situaciju stanovništvu. Zelenski je uvjerljivo pobijedio na izborima 2019., pet godina pošto je Kličko preuzeo dužnost gradonačelnika Kijeva. Prije rata dvojica lidera sukobljavala su se zbog načina na koji se organizira život u prijestolnici.

Do nedjelje ujutro većim dijelom funkcionira opskrba strujom, vodom, grijanjem i mobilna telefonija, poručeno je na aplikaciji Telegram. Nastavljaju se završni radovi na električnoj mreži, ali zbog velike potrošnje mogući su lokalni prekidi, saopštile  su vojne vlasti.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku