hamburger-icon

Kliker.info

Kako zaustaviti negiranje genocida : Specijalni savjetnik generalnog sekretara UN Adam Dieng sutra u Predsjedništvu BiH

Kako zaustaviti negiranje genocida : Specijalni savjetnik generalnog sekretara UN Adam Dieng sutra u Predsjedništvu BiH

06 Oktobra
16:46 2019

Specijalni savjetnik generalnog sekretara UN-a Adam Dieng sutra će boraviti u Sarajevu i sastati se sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i savjetnicima druga dva člana Predsjedništva.

Nakon prošlosedmičnog sastanka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i Dienga u New Yorku, iz Hrvatske su uslijedile brojne reakcije. 

“Hrvatima nametnuti član Predsjedništva Željko Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata BiH. U nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protuhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman, već nije ni relevantan sugovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome”, stoji u izjavi iz Ureda predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za medije.

Reakcije su uslijedile nakon informacije koju je prenijela Hina, a koju je kasnije demantovao Kabinet Komšića. 

“Komšić je istaknuo apsurdnu činjenicu da se sa začuđujućom upornošću i dan danas u entitetu Republika Srpska institucionalno niječe genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju, ali i da se, prije svega u susjednoj Hrvatskoj, kroz javno i političko djelovanje pojedinaca niječe zločin genocida nad Srbima, Romima i Židovima u Drugom svjetskom ratu u sklopu kvislinške tvorevine NDH”, stoji u priopćenju, kako je prenijela Hina.

(NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku