hamburger-icon

Kliker.info

Još jedan presedan : Herman Cain kuca na vrata Bijele kuće

Još jedan presedan : Herman Cain kuca na vrata Bijele kuće

12 Oktobra
05:17 2011

U posljednje dvije sedmice  jedan čovjek za kojeg glasači nisu donedavno uopće čuli povećao je svoju popularnost u utrci za republikansku predsjedničku nominaciju.  Herman Cain, bivši direktor lanca pizzerija  Godfather Pizza nikad dosad nije bio izabran na neku javnu funkciju.  Izgleda  da se dopada mnogim pristašama upravo zato jer nije profesionalni političar.Gdje god da Herman Cain ide ovih dana,  opsjedaju ga obožavatelji.  Ali mnogi politički analitičari tvrde da ovaj novajlija u politici nema šanse osvoji republikansku nominaciju. Sam Cain odbacuje takve tvrdnje. "Jedino televizijski komentatori to promatraju kao negativno, a oni su bili posve u krivu dosad misleći kako ovaj malo vjerojatni pobjednik nema šansi.

Međutim, Cain zaostaje u prikupljanu novca za kampanju za vodećim drugim kandidatima –  teksaškim guvernerom Rickom Perryjem i bivšim guvernerom Massachusettsa Mittom Romneyjem.  Ipak, sudionici jednog nedavnog test glasovanja na Floridi izabrali su Caina. "Večerašnji pobjednik s 986 glasova, odnosno 37,1 posto je – Herman Cain".Cain želi reformirati američki poreski sustav sa svojim planom ‘3 puta 9’, po kojem bi porez na prihod za pojedince i korporacije, kao i nacionalni porez na promet, iznosio svaki po 9 posto. Ekonomisti različito ocjenjuju ovaj plan, ali Cain tvrdi da bi se njime riješila fiskalna kriza u zemlji. "Kad bi to američki narod razumio, podržao bi  i to bi tražio".

Hanne Kirkpatrick podržava taj plan. "Njime se svima daju iste šanse, on sve čini poštenim.Prodavačici Renee Cummins  sviđa se Cainov poslovni pristup vladinoj upravi. "Sjedinjene Američke Države se kreću prema bankrotu , ali kad bi se državom upravljalo više kao s korporacijom, mislim da bi to bilo bolje za sve".Neki glasači ostaju skeptični.  Sedamnaestogodišnji Sean Tucker će sljedeće godine glasovati po prvi put. "Ali on nema iskustva u igranju političkih igara; mogao bi biti kooptiran od strane korporativnih interesa, pod pretpostavkom da već nije".I dok nove ankete pokazuju da Cainu raste popularnost, drugi kandidati će najvjerojatnije napadati njegov porezni plan i nedostatak iskustva u državnoj upravi. Ali ako bi osvojio republikansku nominaciju, to bi bila još jedna prijelomna točka u američkoj povijesti – oporbeni predsjednički kandidat crnac pokušao bi zamijeniti prvog američkog predsjednika crnca. (Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku