hamburger-icon

Kliker.info

Jevrem Brković za AA: Iza napada na mene stoje velikosrpske snage u Crnoj Gori, žele me uplašiti!

Jevrem Brković za AA: Iza napada na mene stoje velikosrpske snage u Crnoj Gori, žele me uplašiti!

14 Januara
20:50 2014

jevrem-brkovic11PODGORICA (AA) – Ovo je užas. Preživio sam još jedan atentat, kazao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Jevrem Brković (80), poznati crnogorski književnik i svojevremeno najagilniji antiratni aktivist i protivnik režima Slobodana Miloševića u Crnoj Gori nakon što je sinoć izvršen novi napad na njegov stan u centru Podgorice aktiviranjem jakog pirotehničkog sredstva.

Jevrem Brković smatra da je riječ o pokušaju njegovog zastrašivanja, podsjećajući da su ga 2006. godine još uvijek nepoznate osobe napale i pretukle u blizu njegovog stana, kada je ubijen njegovog vozač i pratioc Srđan Vojičić.

”Eksplozija se desila tačno u 21.20 minuta. Bio sam sam u kući, jer mi je supruga umrla, a sinovi žive u svojim stanovima. Gledao sam emisiju o atentatima i ubistvima na RTV Crne Gore. I u trenutku kad novinar Veseljko Rudović spominje kako je nerasvijetljen slučaj atentata na mene, kada je ubijen moj prijatelj i vozač Srđan Vojičić, grunula je takva eksplozija ispred vrata da sam ja mislio da je otišlo pola zgrade. Istrčao  sam. Vidio sam dim. Istrčali su i moji susjedi, probudila su se djeca… Pazite, to je zgrada u strogom centru Podgorice s osam stanara. Došla je policija. Došao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, kao prijatelj, da se solidariše, Boro Vučinić, šef specijalne policije. Mnogo ljudi je došlo. Zvali su sa svih strana”, kazao je uznemireni Brković za AA.

Brković ističe da je riječ o još jednom pokušaju zastrašivanja, te dodaje kako njega nikako ne mogu da prestraše.

”Kakva je trenutna situacija u Crnoj Gori, ovo je sasvim normalno. Cilj je da se zaplašim, a znaju da se ne mogu zaplašiti. Tri atentata su na mene izvedena! Neko ih je naručio, a kao pokriće su imali proslavu pravoslavne Nove godine, da se sve svali na neke huligane”, rekao je on.

Na pitanje ko stoji iza ovog napada, Brković odgovara:

”Stoje četničke snage, mračne snage, velikosrpske snage stoje iza ovog. Jedna mržnja prema meni kao piscu koji se nije ustručavao da sve govori, koji je o njima  rekao prave istine koje ostaju i bole. Zašto smetam? Nedavno sam objavio knjigu, zapravo odlomke iz knjige o užasima koji su se 1991. i 1992. godine dešavali. Onda znate za koje Pismo Hercegovcima, Bošnjacima i Hrvatima, za moju emigraciju i boravak u Evropi i borbu protiv Miloševića i njegovih slugu u Crnoj Gori, moj angažman u BiH i svuda. To je to”, ističe Brković.

Četnički imenik

Naglašava da ga se i dalje ”sasvim neprijateljski doživljava u Crnoj Gori”.

”Neprijateljem me smatra taj sloj miloševićevski, ratno-huškački. Sve znam o njima, a  objavio sam sve. Pet tomova dnevnika. Svi su tu. To je kako ja zovem četnički imenik”, ističe ugledni književnik za AA.

Ohrabruje ga činjenica da su dosta jake izjave da se tome mora stati u kraj.

”Nisu oni jaki već je država Crna Gora slaba u tom segmentu vlasti. Na poziciju ministra je došao Raško Konjević koji je izuzetna ličnost i hoće da raščisti situaciju”, zaključuje Brković.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku