hamburger-icon

Kliker.info

Jasmila Žbanić: Zabrana za film Angeline Jolie je vrhunski primitivizam i totalitarizam!

Jasmila Žbanić: Zabrana za film Angeline Jolie je vrhunski primitivizam i totalitarizam!

14 Oktobra
12:58 2010

Rediteljica Jasmila Žbanić i produkcija "Deblokada" danas su, reagirajući na poništenje odobrenja o snimanju igranog filma Angeline Jolie u BiH, iskazali podršku snimanju Jolienog filma te žaljenje što cijelo snimanje nije održano u BiH. "Apsolutno vjerujemo u integritet rediteljice, bh. glumaca i produkcije koji stoje iza ovog projekta. Smatramo da poništavanje odobrenja za snimanje filma rediteljice Jolie predstavlja vrhunski primitivizam i totalitarizam. Naša solidarnost sa ženama žrtvama rata je neupitna. Nažalost, iza ove zabrane ne stoje nikakvi plemeniti motivi, bol i ostali razlozi koji se spominju", navodi se u saopćenju Jasmile Žbanić i "Deblokade". Ističe se da su mediji i javnost dovoljno osviješteni da shvate prave razloge ove odluke. Iz ove producentske kuće zahtijevaju momentalno poništenje sporne odluke i donošenje odluke koja će omogućiti sigurno, neometano i ugodno snimanje rediteljici i njenoj ekipi.

Mustafić: Kategorično sam protiv političkog uplitanja u umjetničke slobode

Direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS Dino Mustafić danas je u Sarajevu, komentirajući odluku federalnog ministra kulture Gavrila Grahovca o poništenju odobrenja za snimanje filma Angeline Jolie u BiH, ocijenio da nije dobro ni na koji način da politika udruženja utječe na umjetničke slobode.On je također potcrtao da nije siguran da je do Udruženja "Žena-žrtva rata", čiji su se predstavnici jučer i sastali s ministrom Grahovcem, došla prava informacija o scenariju filma."Kategorično sam protiv bilo kakvog političkog uplitanja u umjetničke slobode jer to nije dobro za BiH i njene građane, te imidž ove zemlje", kazao je. (Kliker.info-Fena)

digg_title = “Jasmila Žbanić i producentska kuća Deblokada podržavaju snimanje filma Angeline Jolie”; var sburl4195 = window.location.href; var sbtitle4195 = document.title;digg_title = “Jasmila Žbanić i producentska kuća Deblokada podržavaju snimanje filma Angeline Jolie”; var sbtitle4195=encodeURIComponent(“Jasmila Žbanić i producentska kuća Deblokada podržavaju snimanje filma Angeline Jolie”); var sburl4195=decodeURI(“http://www.radiosarajevo.ba/content/view/35322/”); sburl4195=sburl4195.replace(/amp;/g, “”);sburl4195=encodeURIComponent(sburl4195);

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku