hamburger-icon

Kliker.info

Ja sin sam tvoj : Nikola Špirić zbog sina moli Bakira Izetbegovića

Ja sin sam tvoj : Nikola Špirić zbog sina moli Bakira Izetbegovića

22 Januara
05:01 2018

Visoki funkcioner SNSD Nikola Špirić ovih dana užurbano lobira da njegov sin Aleksandar iz Beograda bude vraćen na službu u Regionalni centar OBA u Banjaluci, ne libeći se da moli čak i u samom vrhu SDA.

Nakon što mu je istekao i drugi mandat u ambasadi BiH u Beogradu, kadrovska služba Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) rasporedila je Aleksandra Špirića, sina visokog funkcionera SNSD Nikole Špirića, na poslove u multilaterali u Sarajevu.

Izvori Istinito navode da se ovo nimalo nije dopalo mlađem Špiriću, jer je očekivao povratak u Regionalni centar OBA u Banjaluci.

Zbog toga se, kako navode isti izvori, Nikola Špirić krajem decembra sastao sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem-Osmicom u sarajevskom kafiću Cappucino, gdje je pokušao izdejstvovati poziciju za sina u Banjaluci.

Svjedoci razgovora tvrde da je Špirić stariji Osmici tvrdio da nema ništa protiv njega, da je on dobar direktor i profesionalac i da je sve što je javno rekao za njega u vezi sa aferom navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije, ”samo politika”.

Osmica je ostao čvrst, zbog čega je, kako saznajemo iz izvora u Predsjedništvu BiH, Špirić ovih dana posjetio lično Bakira Izetbegovića i zamolio ga da njegov nasljednik bude raspoređen u Banjaluku.

“Izetbegoviću je Špirić takođe tvrdio da nema ništa protiv Osmice, da su svi napadi na OBA političkog karaktera i više usmjereni ka Savezu za promjene i zamjeniku direktora OBA Trifku Buhi”, tvrdi izvor Istinito iz Predsjedništva BiH.

Isti izvor navodi i da je Izetbegović nakon toga zamolio Mehmedagića da ”ne dira Špirićevog malog”.

(Kliker.info-BNTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *