hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović nakon sastanka sa Čovićem : SDA i HDZ BiH imaju obavezu da budu zajedno

Izetbegović nakon sastanka sa Čovićem : SDA i HDZ BiH imaju obavezu da budu zajedno

30 Novembra
17:13 2018

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon sastanka sa Draganom Čovićem i delegacijom HDZ-a u Mostaru kazao je da te dvije stranke imaju obavezu da budu zajedno, javlja TV N1.

“HDZ i SDA su dugo koalicioni partneri. Predstavljaju dva naroda u BiH. SDA je dobila podršku relativne većine Bošnjaka, a HDZ apsolutnu većinu Hrvata. Imamo obavezu da idemo zajedno”, poručio je Izetbegović.

On je kazao da ove dvije stranke predstavljaju spregu koja drži stabilnost u državi.

“Kraj mandata je proizveo 70.000 radnih mjesta, pregovore oko MAP-a, pregovore sa EU. Stvorili smo pretpostavke da FBiH predstavimo kao najveće gradilište na Balkanu. To se desilo. To nisu obećanja”, poručio je Izetbegović.

“Svaka buduća saradnja će biti bazirana na jasnom programu, nećemo reći difuzne stavove. Bit će precizno”, izjavio je Izetbegović.

Kazao je Izetbegović da će SDA ponuditi program sa tri ključna elementa.

“Mir, stabilnost i sigurnost BiH i na Balkanu. Reforme na EU putu, pozivat će se na poglavlja i masovna izgradnja. To može stvoriti pozitivnu spiralu. Možemo imati najbolji mandat ako budemo imali zrelosti i pameti”, poručio je Izetbegović.

On je kazao i to da je za SDA prihvatljivo sve što je bazirano na Ustavu, presudama Suda za ljudska prava, EU konvencijama.

Istakao je kako je loša percepcija da između naroda postoje problemi, konkretno između hrvatskog i bošnjačkog, te da je politika ta koja uvlači narode i građane.

“Politika stvara nervoze”, izjavio je on.

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - GREŠKA
    puka 59 - GREŠKA 01 Decembra, 20:53

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA PREDLAŽU BAKI DA MALO TU OBAVEZU PRENESE NA BIH BLOK A VI MALO U PRIĆVU OD UMORA .POZDRAV DOMOVINI DO KONSTRUKTIVNE OPOZICIJE BAREM JEDNOG OD DVOJCA.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku