hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović kontra Ivanića : Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju

Izetbegović kontra Ivanića : Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju

Februar 23
15:37 2017

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović se obratio medijima nakon prekida današnje vanredne sjednice Predsjedništva BiH.

Raniji sazivi Predsjedništva BiH su donijeli sve relevantne odluke u vezi sa presudom. Jedina pravna odluka o kojoj se danas moglo diskutovati jeste pozicija agenta BiH. Čović je napustio sjednicu, te je prekinuta. Revizija presude je dio procesa koji je pokrenut prije 23 godine od tadašnjeg saziva Predsjedništva. Ustvari, od bošnjačkih predstavnika se očekivalo da aktivno učestvuju u zaustavljanju revizije presude“, kazao je Izetbegović.

Optuženi smo za izazivanje krize u BiH i regionu. Radi se o klasičnoj zamjeni teza. Krizu su izazvali oni koji su izvršili agresiju, oni koji po zločincima nazivaju studentske domove“, kazao je i dodao:

Revizija se odnosi na dešavanja prije dvije decenije, stoga čudi poistovjećivanje vlasti u Srbiji sa vlastima u RS-u. Čemu bježati od istine? Eventualnim izlaskom iz vlasti biće pogođene sve vlasti i svi građani BiH. Ja ću ustrajati na pravu BiH da traži pravdu i istinu na domaćim i stranim sudovima“, poručio je Izetbegović.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *