hamburger-icon

Kliker.info

Ivica Osim delegatima Skupštine : Zna se kako se kod nas kaže, veži konja gdje ti aga kaže

Ivica Osim delegatima Skupštine : Zna se kako se kod nas kaže, veži konja gdje ti aga kaže

29 Marta
01:04 2011

Čovjek ponekad dobije utisak da su FIFA i UEFA namjerno rasturile SFR Jugoslaviju i tako dobile, da kažem, pet novih saveznika, rekao je, između ostalog, u razgovoru za "Nezavisne novine" Ivica Osim, jedno od najvećih imena fudbala na ovim prostorima, ali i šire.

Popularni Švabo kaže da ne želi stvarati teoriju zavjere, ali je ubijeđen da se ništa ne dešava slučajno. Istovremeno, delegate koji će na današnjoj sjednici Skupštine N/FS BiH odlučivati o sudbini bh. fudbala upozorava da se ne igraju sa strpljenjem i autoritetom FIFA i UEFA, odnosno institucija za koje smatra da su gotovo iznad svega na našoj planeti.

"Zna se kako se kod nas kaže, veži konja gdje ti aga kaže. To je jedina poruka koju imam za delegate Skupštine N/FS BiH, jer ovi gore u FIFA i UEFA ne propuštaju nikakvu šansu. Oni svoj autoritet upravo grade na tome, odnosno na savezima kao što je naš. Poznato je da veliki grade autoritet na manjima. Što kaže naš narod, istresaju gaće na mele", kaže Osim

NN: Mislite li da će u slučaju neusvajanja statuta biti nekog dodatnog popuštanja za N/FS BiH od strane FIFA i UEFA?

OSIM: Teško, jer ako budu popuštali i da su popuštali do sada, nikad ne bi bili to što su danas FIFA i UEFA. Što se tiče te dvije organizacije, one su već sada mnogo napravile, jer su se odvojile od stvarnosti, od svijeta i od svega. Jedino mislim da je trebalo da studiraju istoriju BiH pa bi im bilo daleko lakše odlučivati.

NN: Smatrate li da i FIFA i UEFA treba da snose dio krivice za situaciju u kojoj se danas nalazi N/FS BiH?

OSIM: Neću da idem toliko daleko i da mislim da oni upravljaju svijetom. To bi im bilo previše. Međutim, ima mnogo koincidencije u svemu. To je ono što meni malo smeta gdje god se nešto zakuha. Na kraju krajeva, čovjek dobije utisak da su oni namjerno rasturili Jugoslaviju i FS SFRJ i dobili još pet novih saveznika. Isto tako i Ruse, jer su dobili 20 novih saveznika, jer bogami, kada se biraju ovi FIFA i UEFA organi, dobro je imati 26 glasova više.

NN: Liči li to i na svojevrsnu teoriju zavjere da su FIFA i UEFA krivi i za neke političke probleme?

OSIM: Kažem, neću toliko daleko ići i donositi takve zaključke, ali da se vole miješati, to je sigurno. Ne ide jedno bez drugog.

NN: Da li pobjeda reprezentacije BiH nad Rumunijom nešto znači za rasplet na sjednici Skupštine N/FS BiH?

OSIM: Situacija je pobjedom sigurno poboljšana. Bar je svima lakše raditi.

NN: Mislite li da će se nakon pobjede delegati opametiti?

OSIM: Nije ni trebalo da dođu u situaciju da mi pričamo o tome hoće li se oni opametiti poslije pobjede. Valjda su bili pametni i prije pobjede.

NN: Kako Vi vidite rasplet situacije na sjednici Skupštine?

OSIM: Šteta bi bilo da ne bude usvojen Statut. Mislim da se niko neće usuditi da se poigrava sa toliko ljudi. Poznato je šta u BiH znači fudbal. Treba to malo šire gledati. Nije to baš nešto bezveze. Nije fudbal nešto bezveze što se može baciti kroz prozor i praviti se kao da se ništa nije desilo. Vezano je ovdje mnogo toga sa fudbalom. Mnogi ljudi i žive od fudbala i to dobro žive.Vedran Radenović (Nezavisne novine)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku