hamburger-icon

Kliker.info

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije : Rezolucija o Srebrenici uvod u ukidanje Republike Srpske

Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova Srbije : Rezolucija o Srebrenici uvod u ukidanje Republike Srpske

07 Jula
16:01 2015

Ivica-Dacic2_0Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne sme da “likuje” ako se na sjednici Savjeta bezbjednosti ne usvoji Rezolucija o Srebrenici.Ali ni da oplakuje svoju sudbinu ako dođe do njenog usvajanja, rekao je Dačić.

“Ovo je važan dan za srpski narod, ne mislim da je sudbonosni. Rezolucija će biti prihvaćena ili odbijena.Očekujemo da svi budu svjesni negativnih posljedica usvajanja rezolucije”, rekao je Dačić za RTS podsjetivši da je i samo podnošenje nacrta već izazvalo dosta problema.

Dačić očekuje da se za sjednicu SB priprema “velika manipulacija”.

On je istakao da Srbija ne osporava zločin u Srebrenici, ali je rekao da postoji mnogo drugih zločina nad srpskim narodom koji “i po broju žrtava prevazilaze ovu brojku”.

“Velika Britanija nije odigrala pozitivnu ulogu u svemu ovome. Nije sporno da li neko osuđuje ili ne zločin u Srebrenici. Sporan je način na koji se pokrenula ideja o donošenju rezolucije jer rezolucije nisu donošene u drugim slučajevima”, naveo je Dačić.

Prijedlog rezolucije koju je podnijela Velika Britanija, po ocjeni Dačića ne može da stvori pomirenje.

“Ako je cilj pomirenje, svi ćemo se radovati pomirenju. Ovaj prijedlog koji je izazvao toliko podjela ne može da stvori pomirenje. Ako neko želi da time stvori pravne pretpostavke za ukidanje Republike Srpske po osnovu pretpostavke da je nastala na genocidu koji eto sada želi da se verifikuje na SB, moram da podsjetim da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma”, istakao je Dačić.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku