hamburger-icon

Kliker.info

Istraživač Daniken u Visokom : Ne razumijem vladu BiH koja ne daje finansijsku podršku bosanskim piramidama

Istraživač Daniken u Visokom : Ne razumijem vladu BiH koja ne daje finansijsku podršku bosanskim piramidama

30 Aprila
06:07 2014

Daniken11Nesumnjivo najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena, pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida . Njegov domaćin bio je pronalazač piramida u BiH i osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić.Daniken i Osmanagić su proveli zajedno više od pet sati i obišli Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne.Prije dolaska u Visoko, Daniken je napisao Osmanagiću da ga nakon svakog predavanja kojeg održi, uvijek pitaju o bosanskim piramidama. S obzirom da ih nije posjetio nije mogao ništa da kaže o tome otkriću. Nakon višesatnog obilaska formirao je svoje mišljenje. U izjavi za nekoliko medija, Erich Von Daniken je rekao:

“Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima.Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće.Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje.

Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja.U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida.”Nakon posjete Ericha Von Danikena bosanskim piramidama, niz vodećih svjetskih nezavisnih istraživača dolazi u posjet Visokom. Među njima su i pronalazač megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Michael Tellinger, ruski istraživač i graditelj piramida Valery Uvarov, austrijski istraživač prahistorijskih artefakata Klaus Dona, slovenački stručnjak za megalite i energetske linije Marko Pogačnik i drugi. Nekoliko desetina hiljada turista je najavilo svoju posjetu Bosanskoj dolini piramida u 2014.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku