hamburger-icon

Kliker.info

iPhone 12 i iPhone 12 mini : Apple predstavio novi iPhone sa 5G mrežom

iPhone 12 i iPhone 12 mini : Apple predstavio novi iPhone sa 5G mrežom

14 Oktobra
03:20 2020

Kompanija Apple predstavila je u utorak 13. oktobra novi iPhone 12 sa bržom povezanošću na 5G mrežu, kao i HomePod Mini pametni zvučnik.

Novi iPhone testirat će da li Apple može da nastavi sa nizom potrošačkog uzbuđenja oko 5G mreže, čija brzina prenosa podataka premašuje mreže prethodnih generacija. Android telefoni Samsunga već su ranije počeki da nude nove mrežne mogućnosti unutar 5G sistema.

“Uvest ćemo 5G u cijelu našu liniju iPhone modela”, rekao je izvršni direktor Applea Tim Cook tokom predstavljanja novog uređaja. “Danas je početak nove ere za iPhone”, dodao je.

No, kako piše Reuters, Apple se nalazi u osjetljivoj poziciji da mora napraviti uzbuđenje oko 5G mreže među svojim korisnicima, jer za mnoge od njih ovo će biti prvo iskustvo sa 5G mrežom koja se u Sjedinjenim Državama nalazi godinama daleko od dostavljanja dramatične brzine za većinu korisnika.

Godišnji događaj predstavljanja novih uređaja dolazi sa mjesec dana kašnjenja zbog pandemije COVID-19 koja je, kako piše Reuters, omela Appleovu dobro podmazanu mašinu za dizajniranje i predstavljanje novih proizvoda.

(Kliker.info-RSE)

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku