hamburger-icon

Kliker.info

Intervencija federalne i kantonalne policije : Deblokiran saobraćaj na petlji Šićki Brod (Video)

Intervencija federalne i kantonalne policije : Deblokiran saobraćaj na petlji Šićki Brod (Video)

03 Marta
16:16 2018
Rano jutros uz intervenciju policije deblokiran je saobraćaj na području Tuzlanskog kantona, koji se zadnja četiri dana odvijao otežano zbog blokade na petlji Šićki Brod.

Saobraćaj je deblokiran  oko 6 sati jutros, uz intervenciju MUP-a Tuzlanskog kantona i specijalnih jedinica Federalne uprave policije.

Postupajući po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Federalna uprava policije – Specijalna policijska jedinica, a shodno naredbi direktora FUP-a, pružila asistenciju navedenom Ministarstvu u deblokadi raskrsnice Šički brod u Tuzli, saopćeno je iz FUP-a.

U koordinisanim aktivnostima sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona navedena raskrsnica je deblokirana, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje-Tuzla-Sarajevo.

“Prilikom provođenja navedenih aktivnosti upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, s tim da nije bilo povrijeđenih osoba”, saopćeno je.

Jedan broj osoba priveden u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv isti ce biti poduzete zakonom propisane mjere.

U nastavku pogledajte novi snimak zabilježen nakon deblokade petlje.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku