hamburger-icon

Kliker.info

Independent detaljno istražio : Evo što muslimani zapravo misle o ISIL-u !

Independent detaljno istražio : Evo što muslimani zapravo misle o ISIL-u !

09 Decembra
08:12 2015

molitva1Donald Trump   rekao je kako bi svim Muslimanima trebao biti zabranjen ulaz u SAD sve dok “se ne riješi problem terorizma”, implicirajući kako svaki sljedbenik islama podupire Islamsku državu, piše Independent.
Realnost je ipak drugačija – Muslimani diljem svijeta dijele vrlo negativan stav prema militantnoj skupini ISIL.

Trump je u jednoj izjavi rekao kako je “mržnja prema Amerikancima od strane muslimanske populacije evidentna i bez proučavanja različitih rezultata anketa. Novinar Max Galka učinio je upravo to, analizirao podatke te otkrio kako u zemljama s velikim brojem Muslimana najviše 15 posto njih pozitivno gleda na Islamsku državu.

U te brojke uvršteni su i rezultati posljednje studije Pew Researcha, koji su pokazali kako čak i u Nigeriji, zemlji s najvećim postotkom potpore ISIS-u izvan Sirije, tek 14 posto ljudi gleda blagonaklono na terorističku skupinu.Ispitanici u Libanonu, gdje je provedeno istraživanje tek nekoliko dana nakon velikog ISIS-ovog napada, izrazili su izrazito negativan stav prema ISIS-u. Tako se izjasnilo čak 99 posto Libanonaca.

U kolijevki Islamske državu, Iraku, tek je 5 posto ispitanika koji podupiru Islamsku državu, dok je istog stava tek 4 posto stanovnika Saudijske Aarabije.

(Kliker.info-Index)

muslims

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku