hamburger-icon

Kliker.info

I Skoplje pod kišobranom : Zastava Sjeverne Makedonije uz zastave članica NATO-a

I Skoplje pod kišobranom : Zastava Sjeverne Makedonije uz zastave članica NATO-a

02 Decembra
08:38 2019

Zastava Sjeverne Makedonije podignuta je zajedno sa zastavama zemalja članica NATO pred Samit Alijanse u Londonu, koji se održava 3. i 4. decembra. “Ponos! Zastava naše otadžbine dignuta na jarbol u Londonu pred Samit NATO-a.

Zajedno sa ostalih 29 članica. Vrijedelo je”, napisala je ministrica odbrane Sjeverne Makedonije Radmila Šekerinska na svom Facebook profilu, uz fotografiju zastava na jarbolima.

Na Samitu NATO-a u Londonu Sjeverna Makedonija će sjesti za isti sto sa liderima zemalja članica Alijanse. Vladinu delegaciju predvodit će premijer Zoran Zaev, a uz njega će, pored Škekerinske biti i ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov.

Od punopravnog članstva u NATO Sjevernu Makedoniju dijeli samo jedna ratifikacija zemlje članice. Protokol za pristupanje NATO-u, za devet mjeseci, ratifikovalo je 28 članova i ostalo je samo da ga odobri Španija.

U završnoj deklaraciji Samita NATO-a, kako je javila agencija MIA, predviđeno je da u posebnom paragrafu bude zabilježeno da je Sjeverna Makedonija dobrodošla kao 30. članica.

(Kliker.info-Beta)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku