hamburger-icon

Kliker.info

Hugo Chavez priznao: Bolujem od raka!

Hugo Chavez priznao: Bolujem od raka!

01 Jula
06:21 2011

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez objavio je u televizijskom obraćanju naciji da se na Kubi liječi od raka.Chavez, koji se na Kubi nalazi od 10. juna i ovo mu je bilo prvo obraćanje javnosti od tada, rekao je da je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina i da se nalazi na putu potpunog oporavka. Proces liječenja nazvao je ‘polaganim i pažljivim’.  Naglasio je kako je ‘odlučan’ dobiti bitku za svoje zdravlje, a nastup je završio sloganom ‘Hasta la victoria siempre’ (Do pobjede, zauvijek).

U kraćem govoru nije najavio kada se namjerava vratiti u zemlju, niti je imenovao svog privremenog zamjenika.  Chavez je ovim istupom potvrdio glasine da je teško bolestan, koje su počele kolati nakon što se tjednima nije pojavio u javnosti. Do četvrtka se po službenoj verziji govorilo da je na Kubi, gdje se zatekao na službenom putu, operirao apsces u području zdjelice. Venezuela po mišljenju analitičara sada ulazi u razdoblje političke neizvjesnosti uoči predsjedničkih izbora zakazanih za sljedeću godinu. Chavez ničim nije dao naznačiti kakve su mu namjere po tom pitanju. Članovi njegove vlade pojavili su se na državnoj televiziji nekoliko minuta po završetku njegova govora i, iskazavši mu punu lojalnost, naglasili da će se socijalističke reforme u zemlji nastaviti i bez njegove nazočnosti u Venezueli.(Kliker.info-Hina)

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez objavio je u televizijskom obraćanju naciji da se na Kubi liječi od raka.Chavez, koji se na Kubi nalazi od 10. juna i ovo mu je bilo prvo obraćanje javnosti od tada, rekao je da je podvrgnut operaciji kojom mu je u potpunosti uklonjena kancerogena izraslina i da se nalazi na putu potpunog oporavka. Proces liječenja nazvao je ‘polaganim i pažljivim’.  Naglasio je kako je ‘odlučan’ dobiti bitku za svoje zdravlje, a nastup je završio sloganom ‘Hasta la victoria siempre’ (Do pobjede, zauvijek).U kraćem govoru nije najavio kada se namjerava vratiti u zemlju, niti je imenovao svog privremenog zamjenika.  Chavez je ovim istupom potvrdio glasine da je teško bolestan, koje su počele kolati nakon što se tjednima nije pojavio u javnosti. Do četvrtka se po službenoj verziji govorilo da je na Kubi, gdje se zatekao na službenom putu, operirao apsces u području zdjelice. Venezuela po mišljenju analitičara sada ulazi u razdoblje političke neizvjesnosti uoči predsjedničkih izbora zakazanih za sljedeću godinu. Chavez ničim nije dao naznačiti kakve su mu namjere po tom pitanju. Članovi njegove vlade pojavili su se na državnoj televiziji nekoliko minuta po završetku njegova govora i, iskazavši mu punu lojalnost, naglasili da će se socijalističke reforme u zemlji nastaviti i bez njegove nazočnosti u Venezueli.(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku