hamburger-icon

Kliker.info

Hashim Thaci: Iza kriminalnih skupina stoji službeni Beograd

Hashim Thaci: Iza kriminalnih skupina stoji službeni Beograd

28 Jula
06:49 2011

Nakon dramatičnih događaja i napetog stanja kada je zapaljen punkt graničnog prijelaza Jarinje na sjeveru Kosova i pokušaja oštećenja drugog graničnog prijelaza u Brnjaku, gdje su uspostavljeni pripadnici Kosovske policije i carine Kosova, oba granična prijelaza kasno sinoć je pod nadzor preuzeo KFOR, javila je Kosovska televizija.Tako je granični prijelaz u Jarinju pod nadzorom njemačkih trupa KFOR-a, dok granični prijelaz Brnjak nadziru američke snage KFOR-a, uz podršku francuskih snaga i policije EULEX-a.Kako javlja Kosovska televizija, aktualna situacija na sjeveru Kosova je mirna, ali napeta. Nakon što su sinoć ekstremni Srbi zapalili i uništavali objekte na graničnom prijelazu Jarinje, vatrogasci su na teren stigli oko 1 sat u noći te su gasili vatru i raščišćavali teren, piše Blic.

Thaci: Iza kriminalnih skupina stoji službeni Beograd

Predsjednik vlade Kosova Hashim Thaci je na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon incidenata na sjeveru Kosova u srijedu navečer rekao da iza srpskih kriminalnih skupina, predvođenih čelnicima srpskih paralelnih struktura i motiviranih od strane vlasti Beograda, koji su napali objekte graničnih prijelaza Jarinje i Brnjake na sjeveru Kosova na granici sa Srbijom, stoji službeni Beograd.Thaci je ocijenio da su ta nasilna djelovanja naređena, koorodinirana i vođena od najviših političkih struktura vlade Srbije, što je, rekao je, za žaljenje u doba suvremenog razvoja i u vrijeme euroatlanskih integracija.

‘Događajima na sjeveru konačno je demaskirana politika Beograda’

Nagovijestio je da se kosovske vlasti neće povući sa sjevera, jer je to njihova zemlja, njihovo Ustavno i zakonsko pravo. Ustvrdio je da je Kosovo domovina svim njegovim građanima, ali je i zajamčio kako neće biti nijednog kompromisa između Kosova i Srbije. Thaci je naveo da u trenucima njegova obraćanja javnosti na Kosovu ima dosta potoškoća, no naglasio je da se neće povući odnosno da neće biti povratka ni na jednu okolnost i po nijednoj cijeni.Thaci je također istaknuo kako se scenariji Srbije za podjelu sjevera Kosova nikada neće dogoditi. ‘Večerašnjim događajima na sjeveru konačno je demaskirana politika Beograda prema Kosovu, politika antivrijednosti, politika nasilja i politika motivirana vandalizom’, kazao je kosovski premijer.Predsjednik kosovske vlade pozvao je građane da sačuvaju mir i imaju puno povjerenje u institucije Kosova i u KFOR-u koji, kako je dodao, podržava napore na očuvanju reda i mira, kao i teritorijalnog integriteta Kosova. (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku