hamburger-icon

Kliker.info

Hanka Paldum: Nedi Ukraden nikada neću oprostiti to što je širila laži o Sarajevu

Hanka Paldum: Nedi Ukraden nikada neću oprostiti to što je širila laži o Sarajevu

23 Februara
07:58 2012

– Zaledila sam se kada sam vidjela Nedu Ukraden. Ona nije trebala biti gost u studiju sa mnom nego Jelena Rozga i Tonči Huljić. No, kako su oni bili spriječeni da dođu, organizatori su pozvali Nedu Ukraden. Kada mi je voditelj emisije Zoran Pejić Peja rekao: "Čekamo Nedu", stala sam i nisam znala šta da kažem. Ali, ostala sam profesionalac i rekla sam da nema nikakvih problema. Izvinjavali su mi se ljudi na DM SAT-u, jer kažu, nisu znali da postoji problem između nas dvije – rekla nam je Hanka jučer nakon što su gledaoci DM SAT-a preksinoć ostali zaprepašteni kada su vidjeli da su u emisiji uživo gošće Hanka i Neda.

Ogorčena sam

Naime, dvije pjevačice bile su do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu dobre prijateljice, ali Hanka ne može oprostiti Nedi odnos prema našoj zemlji u najtežim trenucima i zboga toga s njom ne kontaktira skoro 20 godina. – Ogorčena sam, svaki čovjek bi trebao biti. Zvala sam je 1992. godine da snima pjesmu "Nedaj se, Bosno", a ona mi je rekla: "Koja Bosna? Ne zanima mene Bosna od Sarajeva do Busovače". Pa spraši za Beograd. I nedavno je u jednoj TV emisiji rekla: "Ja sam se brinula, posljednja koju sam zvala, bila je Hanka. Zvala sam je da s djecom dođe u Beograd kod mene." Koga je zvala? Zar je mogla otići u Beograd i ostaviti svoj grad – govori nam ogorčena Hanka.Ipak, naglašava da joj ne zamjera to što je otišla iz Sarajeva, jer kako Hanka kaže, "otišli su mnogi, kako je koga život nosio".- Zamjeram joj, međutim, to što je po odlasku iz Sarajeva u Beogradu pričala gadosti i neistine, poput one da je kao Srpkinja morala pognute glave ići Sarajevom, što je čista laž – ističe Paldum.

Bez riječi

Ni poslije, kao ni prije emisije, Hanka s Nedom nije progovorila ni riječ.- Ona je nakon emisije otišla bez pozdrava. Ni s kim se nije pozdravila. A ja niti sam se pomirila s njom niti ću ikada. Zaboljelo me je to što je govorila neistinu o Sarajevu i o svim ljudima koji su ostali u Bosni. Neću joj to nikada oprostiti – kategorična je Hanka.

Apartman Dragane Mirković

Kada su na DM SAT-u, kaže Hanka, vidjeli u kakvu su je situaciju doveli, na raspolaganje su joj stavili apartman  Dragane Mirković.- Dali su mi Draganin apartman da ne bih s Nedom morala dijeliti garderobu – govori Hanka te dodaje da je nakon emisije bila zatrpana SMS-ovima podrške i čestitkama. (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku