hamburger-icon

Kliker.info

Halid Muslimović u 47. godini upisao fakultet

Halid Muslimović u 47. godini upisao fakultet

06 Jula
03:15 2008

Folk pjevač Halid Muslimović u 47. godini života odlučio se u rodnom Prijedoru upisati na Koledž za informatiku i menadžment "Janjoš", Odsjek ekonomija. Ovaj pjevač srednju metalsku školu završio je 1978. godine u Jesenicama u Sloveniji, a 2003. naknadno je završio i četvrti stupanj u Banjoj Luci.
 
Muslimović se već duže želio upisati na fakultet, ali mu estradna karijera to nije dopuštala.

– Od glazbe nisam imao vremena za druge stvari koje me interesiraju. Svima nam je život ekonomija, tako da je to bila moja konačna odluka. Već dvadeset godina imam firmu "Halix" i želim svoju praksu upotpuniti teorijom i diplomom – kaže Muslimović za Dnevni avaz . Halid je u srijedu osmicom položio engleski jezik.  

On je izvanredni student na prijedorskom koledžu, ali kad god ima slobodnog vremena, prati i predavanja.

– Lijepo je opet biti u učionici i pratiti nastavu. Malo sam se i podmladio uz kolege. Inače, na ispitima ne prepisujem i izlazim samo kada sam siguran da ću položiti. Do sada nisam dobio nijednu desetku, ali ni šesticu, sve su sedmice i osmice u mom indeksu. Najteži ispit bio mi je engleski, ali sam uspješno svladao ovu prepreku. Često mi studenti traže autograme i CD-ove – govori Muslimović i dodaje da su mu ostala još dva ispita da očisti prvu godinu.

Nakon što završi studij na Koledžu za informatiku i menadžment "Janjoš", Muslimović namjerava nastaviti školovanje.  – Želja mi je da, osim diplome na koledžu, steknem i zvanje diplomiranog pravnika – kaže Muslimović.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku