hamburger-icon

Kliker.info

Halid Bešlić : Od deset kolega, barem petorica ispred mene šmrču kokain

Halid Bešlić : Od deset kolega, barem petorica ispred mene šmrču kokain

29 Februara
21:01 2012

Kokain je, prema dosadašnjoj praksi, droga bogatih i slavnih osoba iz svijeta estrade, sporta, glume i drugih takozvanih džet set zanimanja. Ni estradne zvijezde sa prostora Balkana nisu bile imune na taj čarobni bijeli prah. Već odavno je poznato da se kokain zavukao u sve pore estrade. Tony Cetinski je svojevremeno naglas rekao ono o čemu drugi šute: "Svi šmrču kokain, a ne samo estrada". Čak i Oliver Dragojević priznao je da je u Meksiku probao kokain, a naš Halid Bešlić izjavio je da je kokain uzeo maha i u redovima starije garde pjevača: – Od deset kolega, barem petorica ispred mene šmrču, izjavio je 2008. godine za "Slobodnu Dalmaciju". Estradne ličnosti nerado pričaju o svom iskustvu sa kokainom. Ipak, uvijek ima onih koji su spremni o tome upoznati javnost. Među njima je i reditelj Emir Kusturica, koji je u jednoj emisiji beogradske televizije "B92" priznao da je zbog depresije, nakon snimanja kultnog filma „Anderground", konzumirao lijekove za spavanje i pivo u isto vrijeme. Onda je otkrio i da je uzimao marihuanu, pravdajući svoje postupke riječima: "Pa ko nije!".

Iskren je bio i Aca Lukas, koji je otvoreno priznao da se drogirao. Krajem devedesetih je otvorio dušu jednom domaćem tabloidu i rekao:  bodem se u venu i dupe, sve ostalo je dozvoljeno!. Lukas nakon toga nije krio da je koristio kokain. Otvoreno je pričao o svom poroku, ali i o liječenju u inostranstvu. Kako je rekao, učinio je to da bi klincima koji ga slušaju, ali i oponašaju, jasno stavio do znanja da je droga zlo. U jednom intervjuu za hrvatsku televiziju, izjavio je da je imao problem s kokainom. – Je li trebalo da negiram i da se pravim lud u medijima, a da i dalje to radim? Priznajem da sam imao taj problem i taj pakao u životu s kokainom, ali izliječio sam se i prestao da uzimam, rekao je Lukas.Prije nekoliko godine policija je u autu Rajka Dujmića pronašla 0,8 grama kokaina. Skandal je bučno odjeknuo u javnosti, dok je muzičar sve negirao, tvrdeći u izjavama medijima da mu je droga podmetnuta: – Koji crni kokain! U životu nisam taknuo ništa žešće od piva. Pa ja imam pedeset godina. Mislite da nemam pametnijeg posla od nekakvog drogiranja?

To mu mnogi nisu povjerovali, s obzirom da je još 1996. godine Rajko u jednom intervjuu izjavio kako bi bio licemjeran kada bi rekao da nikada nije probao kokain. Također, 2001. godine izjavio je da nikada nije ‘bio na igli’, i to zbog kukavičluka, ali da je uzimao "neke vrste droge" koje se ušmrkavaju ili piju, dodajući da nije postao ovisnik. Najbolji opis čovjekovog stanja kada proba heroin, kralja svih narkotika, dao je Rambo Amadeus u jednoj TV emisiji. Rambo je priznao da je duže vrijeme konzumirao marihuanu, koja ga je po njegovom svjedočenju bacala u tešku paranoju, ali i da je jednom probao i heroin. – Moram da se pohvalim da sam probao heroin i da imam direktno iskustvo kako utiče na čovjeka. Za nekoliko sekundi kad šmrknete heroin, osjećate se kao petogodišnji dječak koji je za rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Odjednom je vaše srce ispunjeno i odjednom ste preplavljeni nekim osjećanjem toliko lagodnim i prosto vas popušta ona užasna nervoza koju ste nosili čitavog života i preplavi vas osjećanje blagosti nečega što je tako lijepo. Međutim, nakon sat, dva ili tri, kreće drugi period. Period kad vas to popušta, kad se odjednom osjećate kao da ste sahranjeni živi i odjednom u vama nema ničeg i odjednom ste truplo mesa i kostiju koje ne vidi nikakav razlog za sopstveno postojanje. Ja sam sutradan imao taj period otrežnjenja, kada mi je bilo toliko odvratno da sam rekao sebi: "Ti više nikada više u životu ovo nećeš da probaš", rekao je Rambo.

Frontmen "Bijelog dugmeta" Goran Bregović u jednom intervjuu je priznao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD. – Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad nakon toga nije radio ljudski, govorio je Brega. Prije dvije godine u javnost je izašla vijest da policija posjeduje snimljene telefonske razgovore u kojima Aleksandra Grdić naručuje kokain od narkodilera Edvina Marjanovića Majke. U snimljenim telefonskim razgovorima Aleks, navodno, ne samo da naručuje kokain, već se i žali na kvalitet bijelog praha. Grdić je sve to jasno i glasno negirala. – Niti mi je poznat taj gospodin Majka niti sam ikada kupovala kokain od tog navodnog dilera. To je jedna velika glupost s kojom nemam nikakve veze. Ni Džej Ramadanovski nije izbjegao probleme sa zakonom zbog ljubavi prema zabranjenom prahu. Osim tuča, čiji je glavni akter bio upravo u trenucima pomućene svijesti, tokom jedne policijske racije kod njega je pronađena manja količina kokaina. Kada je vijest objavljena u medijima, Džej je to, naravno, demantovao. (Kliker.info-Express)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku