hamburger-icon

Kliker.info

Godišnja plata milion eura : Ibričić novi igrač moskovskog Lokomotiva

Godišnja plata milion eura : Ibričić novi igrač moskovskog Lokomotiva

13 Januara
20:07 2011

 Senijad Ibričić odlazi iz Hajduka u moskovski Lokomotiv! Rusi će Hajduku odmah platiti pet milijuna eura na ime odštete, a Splićanima će pripasti i 20 posto od idućeg Ibričićeva transfera. Dogovoreno je to na višesatnim pregovorima u Moskvi, gdje su osim tročlane Hajdukove delegacije (predsjednik Grbić, predsjednik Nadzornog  odbora Sapunar i odvjetnik Šarić), bili i sam Ibričić i njegov zastupnik Anđelko Jurkić.

Ugovor dug tri i pol sezone, godišnja plaća  milijun eura plus premije i bonusi

Poslije dogovora uprava Lokomotiva i Hajduka, Ibričić i Rusi nisu puno otezali – ljubimac Hajdukovih navijača u Moskvi će imati ugovor težak milijun eura godišnje, uz ostale premije i bonuse, dugačak tri i pol sezone.Dobar dio od čitavog kolača dobit će i Ibričić i njegovi zastupnici – prema klauzuli koja stoji u ugovoru s Hajdukom, nakon što se odbije uloženo u Ibričića (odšteta koju je Hajduk platio Zagrebu plus novac kojeg je Ibro zaradio u Hajduku), klub i igrač podijeliti će odštetu u omjeru 80:20.Ibričić je na Poljud stigao u ljeto 2008. – četiri godine nakon što ga je tadašnji trener Bijelih Ivan Katalinić otpisao, Hajduk je Zagrebu za njegovo dovođenje platio milijun i pol eura odštete plus PDV. U bijelom dresu Ibričić je ukupno odigrao 109 utakmica i 49 golova (30/9 u ovoj sezoni).

Ibri u prilagodbi pomažu Slovenac Ilič i Crnogorac Baša

Ibričiću se sigurno trebati neko vrijeme za prilagođavanje na rusku zimu, a osim hladnoće najveći problem mogla bi mu predstavljati činjenica da u ruskom prvenstvu u prvih 11 može igrati maksimalno šest stranaca. Ipak, Lokomotiv je nedavno prodao Brazilca Wagnera, a ukoliko klub napusti i sjajni Ukrajinac Alijev, Ibričić bi bio nedodirljiv na poziciji razigravača momčadi. Osim Alijeva, najpoznatiji igrači Lokomotiva su Rusi Sičev, Torbinski, Tarasov i kapetan Loškov, a Ibričiću će u prilagodbi sigurno pomoći Slovenac Ilič i Marko Baša. (Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku