hamburger-icon

Kliker.info

Gnusno ubistvo u Reljevu : Kod pravoslavne crkve u Sarajevu ubijen policajac Muhidin Pivodić

Gnusno ubistvo u Reljevu : Kod pravoslavne crkve u Sarajevu ubijen policajac Muhidin Pivodić

31 Decembra
16:07 2012

U sarajevskom naselju Reljevo rano jutros, dok je obezbjeđivao pravoslavnu crkvu Hram svetog Nikolaja, ubijen je policajac Muhidin Pivodić (38).Prema nepotvrđenim informacijama kojhe prenosi Avaz.ba on je ubijen iz više hitaca, a policijska intenzivno traga za počiniocem ovog gnusnog zločina.Inače, policajac koji je na licu mjesta osiguravao crkvu, ubijen je u svom službenom vozilu Škoda “Felicia”. Ljekari su na licu mjesta konstatovali njegovu smrt. Njegovo beživotno tijelo kolima Hitne pomoći odvezeno je u prosekturu Bare radi obdukcije.

Povodom mučkog ubistva policajca Pivodića, saopštenjem  za javnost  se oglasio i Sindikat policije KS. Saopštenje sarajevskihpoilicajaca objavljujemo u cjelosti. Obavljajući časni policijski poziv, braneći multietičnost i multinacionalnost koja je uvijek krasila ovaj grad i ovu državu, svoj život je tragično položio naš kolega. I danas dok građani i turisti u gradu slave ulazak u Novu godinu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo sa tugom gledamo lik i djelo našeg kolege, istovremeno se pitajući ko je od nas sljedeći i da li ćemo biti samo nova prekrižena stavka u kadrovskim evidencijama.

 Mnogi zaboravljaju, a mi se pitamo sa koliko rizika i opasnosti ćemo se u predstojećoj „ludoj noći“ susresti, sa koliko alkoholiziranih osoba, količinom pirotehničkih sredstava, sa koliko pokušaja napada na imovinu te ugrožavanja života i tijela naših sugrađana. Na žalost, iako godinama ukazujemo na porazan radno pravni status policijskih službenika, počevši od materijalnih primanja, zaštite na radu, nedostatku kadra pa sve do blage kaznene politike prema počiniocima napada na policijske službenike, pojedinci iz vlasti nas ne uvažavaju, do mjere da minimiziraju svu složenost i opasnost koju sa sobom nosi policijski poziv. Svaki napad na policajca je istovremeno napad na državu, a dužnost te iste države je da učini maksimum napora kako na zaštiti policajca tako i na njegovom zadovoljavajućem materijalno – socijalnom statusu, shodno čemu zahtjevamo od svih sudionika vlasti da konačno aktivno i odgovorno pristupe rješavanju statusnih pitanja policijskih službenika Kantona Sarajevo, a od nadležnog tužilaštva i suda da poduzmu maksimum napora na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca ovog gnusnog djela. (Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku