hamburger-icon

Kliker.info

General Jovo Kapičić: U Srbiji sam crna ovca, ali neću da bježim

General Jovo Kapičić: U Srbiji sam crna ovca, ali neću da bježim

29 Januara
09:09 2012

General u penziji, Jovo Kapičić, kaže da se u Srbiji osjeća kao crna ovca, ali ne zato što ga narod ne voli, već što je „trn u oku“ tamošnje vlasti. Iako je govorio da će se iz Beograda preseliti u Crnu Goru, zemlju odakle potiče, od toga je odustao. Ne želi da, kako kaže, bude izbjeglica i ostavlja brojnu familiju i prijatelje koje ima u Srbiji.-Razmislio sam i odlučio da ne bježim. Nikada ni od čega nijesam bježao pa neću ni sad da budem izbjeglica. Crna Gora jeste moja otadžbina, moj zavičaj ali i Srbija je kroz dugi niz godina postala moja. Ovdje su mi prijatelji i najbliža familija. Ovdje živim više od 70 godina i kada sam bolje razmislio – nema razloga da bježim – kaže u intervjuu podgoričkoj Pobjedi Jovo Kapičić.General u penziji kaže da u Srbiji postoji politička struktura koja želi da ga linčuje:

-Ja sam u Srbiji crna ovca. Proglašen sam za neprijatelja, ali ne srpskog naroda sa kojim ja živim, već vlasti u Srbiji, kaže on navodeći da se u Srbiji „svira muzika nacionalizma i mržnje“:-Stalno se proizvodi ta neka mržnja. I onda kažu to su huligani. Ma kakvi huligani! Je pitam da nijesu huligani djelovi vlasti, crkve akademije nauka, udruženja književnika i ostalih koji stoje iza vlasti i pritiskaju one dirke kako će da svira muzika nacionalizma i mržnje – kaže Kapičić osvrćući se i na nedavni skandal koji se u Srbiji podigao zbog pisanja crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa -Napravili su dramu oko toga što je čovjek rekao neke stvari. Pusti ti njega da kaže, a ti vidi kakav si i ako nijesi kako što on kaže, ond ašta te priga šta govori.

Kapičić smatra da Srbija i dalje ima pretenzije da osvoji Crnu Goru i bude lider u regionu, to je kako kaže „srpski apetit“ . Iako po mnogo čemu može da bude vodeća zemlja regiona, ona to do kraja ne može ostvariti, a ni „progutati“ Crnu Goru:-Srbija stalno hoće da bude vodeća zemja na ovom prostoru. Ona na neki način to i jeste. I po veličini, i po bogatstvu i po geografskom položaju, a ako hoćete i po svojoj istoriji. Ali ne može Srbija zbog toga da guta sve oko sebe. Srbija i danas hoće Crnu Goru pošto-poto da proguta. To je i danas njen cilj – kaže Kapičić navodeći da srpska vlast gotovo jednako posmatra Crnu Goru i Kosovo -Isto kao i Kosova, oni se još ne odriču ni Crne Gore. I rade dosta na tome. Okupljaju stalno neke Crnogorce dovode ih na neke sastanke daju im pare i savjete kako da naprave neku štetu Crnoj Gori. Ovdje je napisati nešto protiv Mila Đukanovića u novinama prava poslastica – tvrdi Kapičić. (Kliker.info-Analitika)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku