hamburger-icon

Kliker.info

General Jovan Divjak : Slobodan sam čovjek, danas se vraćam u Sarajevo

General Jovan Divjak : Slobodan sam čovjek, danas se vraćam u Sarajevo

29 Jula
12:08 2011

Austrijsko pravosuđe odbacilo je zahtjev Srbije da im bude isporučen penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak, koga je tamošnje pravosuđe teretilo za slučaj Dobrovoljačke ulice u Sarajevu.U izjavi za RSE radio Divjak kaže kako mu je rečeno da je zahtjev odbijen i da je on od danas slobodan čovjek:.„Znate šta, čovek u momentu kada zna da je pobedio, kad je slobodan, zaboravlja sve ružne stvari, ima vremena da misli o dobrima, oni su to uvek bili. Oni koji nisu, oni će se pitati zašto je to sve dugo trajalo. Međutim, činjenica da je odbijen zahtev Tužilaštva Srbije je znak da u njihovim optužbama nema elemenata protiv bilo kakvih konotacija koje se odnose na moju krivicu za  Dobrovoljačku.“
 
Zahtjev za izručenje Divjaka Bosni i Hercegovini, autrijskom pravosuđu je uputilo Ministarstvo pravde BiH, a na zahtjev bh. Tužilaštva.

Divjak navodi kako o tome danas nije bilo riječi. Na naše pitanje kako komentariše ponašanje vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno pravosudnih institucija prema njemu tokom proteklih nekoliko mjeseci, Divjak odgovara:

„Ako je ta vlast ambasador, onda mi je bilo na pomoći. Pretpostavimo da je to to – da je vlast pomogla preko ambasadora.“

RSE: A predstavnici Tužilaštva i Ministarstva pravde – vaš komentar na njihova ponašanja?

DIVJAK: To ćemo ostaviti za drugi put. Rekao sam – sad je trenutak da se radujem.

Divjak bi u Sarajevo trebao doputovati u petak u poslijepodnevnim satima, a za 18 sati u sarajevskom Domu mladih zakazana je konferencija za novinare i druženje sa mladim Sarajlijama.  (Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku