hamburger-icon

Kliker.info

Gazda za primjer: Ovo je Mostarac koji je sve svoje radnike odveo u Alanju na godišnji odmor

Gazda za primjer: Ovo je Mostarac koji je sve svoje radnike odveo u Alanju na godišnji odmor

05 Avgusta
16:14 2021

Senad Šantić, Mostarac koji je živio u Švedskoj i prije pet godina se vratio u rodni Mostar, počastio je uposlenike svoje firme ZenDev godišnjim odmorom u Alanyi. Ovim potezom privukao je pažnju i izazvao oduševljenje mnogih koji ističu kako je upravo Senad pravi primjer “velikog čovjeka”.

– Željeli smo izraziti zahvalnost našem timu tako što smo njih i njihove porodice odveli na putovanje u Alanyu. Prije nekoliko dana me neko pitao: zašto? Pitanje je na mjestu. Tjera vas na razmišljanje o stilovima liderstva, odnosu poslodavac-zaposlenik, menadžmentu, kapitalizmu protiv socijalizma i mnogo čemu drugom, ističe Šantić čiji je poslovni uspjeh začet 2016. godine, kada je sa kolegom Nikolom Mirkovićem pokrenuo ovu IT kompaniju.

S obzirom da je od samog starta njihova želja unaprijediti kvalitetu života u ovoj regiji, činjenica da mnogi njihovi zaposlenici nisu nikada letjeli avionom podstakla ih je na konkretan potez – da učine nešto posebno za one koji rade sve za njih.

– Putovanje je bilo sjajno i uvjeren sam da će zbližavanje ostvareno na ovom putovanju imati pozitivan efekat na posao. Mnogi kažu da poslodavac ne bi trebao imati ovakvu vezu sa svojim zaposlenicima… ali mi smo uvijek stvari radili na naš način, zaključio je Senad.

Inače, Senad Šantić, bosanskohercegovački je mladi poduzetnik i direktor kompanije za informacione tehnologije “ZenDev” iz Mostara, koja nudi usluge izrade web i mobilnih aplikacija. Rođen je 1988. godine u Mostaru, a već 1993. godine je izbjegao u Švedsku gdje se i školovao, a nakon čega odlazi u San Francisco (Sjedinjene Američke Države) kako bi se zaposlio. Tokom boravka u Švedskoj imao je svoju firmu koja se bavila pravljenjem mobilnih aplikacija za škole.

U razgovoru za Moja BiH kazao je da je bilo mnogo razloga za povratak u Bosnu, ali da se ne kaje jer, kako kaže, voli biti u Mostaru, klima mu mnogo bolje odgovara, kao i naš humor, te se odlučio na ovaj hrabri poduhvat o kojem mnogi dijasporci maštaju ali se ipak ne usude.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Ibrahim ŽUĐELOVIĆ
  Ibrahim ŽUĐELOVIĆ 06 Avgusta, 12:19

  Ovo je pravi kapitalista po modelu kojeg već dugi niz godina ukazujem.
  Ovo je jedan dio mog BPP -Blue Planet Program
  Moje iskrene čestitke Senadu Šantiću i Nikoli Mirkoviću.
  Neka budu svima uzor

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku