hamburger-icon

Kliker.info

Fuad Kasumović najavio novu odluku Schmidta: “Sve će biti deblokirano u narednih par dana”

Fuad Kasumović najavio novu odluku Schmidta: “Sve će biti deblokirano u narednih par dana”

04 Januara
18:03 2023

Fuad Kasumović je nakon današnjeg sastanka Osmorke u Zenici kazao da u narednih nekoliko dana očekuje novu odluku Visokog predstavnika Christiana Schmidta kada je riječ o popunjavanju mjesta u Domu naroda Parlamenta FBiH. Naime, kako je kazao, “u narednih nekoliko dana će sve biti deblokirano”.

“Naša je želja da smirimo situaciju. Želimo da svedemo na normalne razine. Dodik se neće za dan promijeniti, to je normalno. Ja molim sve i vas medije, dajte šansu. Nikada Bakir ne može voliti ovu državu kao ja, ja sam zlatni ljiljan. Što se tiče Osmorke, čvrsta je ko stijena. Nama je samo bitno da smirimo situaciju”, kazao je Kasumović.

“Šta je alternativa? Imate alternativu da opet ide SDA ili da ide Osmorka. Ja smatram da je SDA zadnjih 20 godina nas dovela tamo gdje je dovela. Mi želimo smiriti situaciju, da građani osjete da nema provociranja”, dodao je.

“Ovo što se tiče državne imovine i zakona, ja ću vam reći sljedeće; Država ima sudove i institucije i moraju se poštovati. Mora se rasteretiti pravosuđe i tek onda možemo očekivati napredak. Najslabija je karika pravosuđe”, kaže Kasumović.

Novinarka N1 pitala je Kasumovića: Hoće li biti problem u popunjavanju Domu naroda?

Ja ću vam reći jednu tajnu oko Doma naroda. Vrlo brzo slijedi izmjena propisa, kako se to imenuje“.

Mislite na odluku Visokog predstavnika?

Pametnom je išaret dovoljan. Normalna stvar. Sve je donošeno da se deblokira sve. U narednih par dana će sve biti deblokirano“.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku