hamburger-icon

Kliker.info

Fikret Abdić nakon izlaska iz zatvora : Podići ćemo Agrokomerc iz pepela! (VIDEO)

Fikret Abdić nakon izlaska iz zatvora : Podići ćemo Agrokomerc iz pepela! (VIDEO)

09 Marta
13:35 2012

Više od 3.000 ljudi, sa 43 autobusa  okupilo se jutros ispred pulskog zatvora kako bi dočekali puštanje na slobodu nekadašnjeg čelnika Agrokomerca Fikreta Abdića Babe."Dobit ćemo bitku protiv bijede i siromaštva, zaposlit ćemo one koji mogu raditi, te se odužiti onima koji imaju sramotno male mirovine, a dali su doprinos Agrokomercu," kazao je Abdić okupljenima te im se zahvalio na potpori koju su mu pružali svih ovih godina provedenih u zatvoru. Cilj nam je podići Agrokomerc iz pepela koji će biti bolji no što je bio. S Udrugom nezaposlenih dioničara pokrenut ćemo veliki posao, za što svakako imam snage, pameti i sposobnosti," poručio je Abdić izrazivši žaljenje što ne može već danas sa svojim pristašama u Kladušu jer još nije preuzeo osobnu iskaznicu.
 
U ovom trenutku potrebni su ulagači koji će postati većinski vlasnici i omogućiti pokretranje proizvodnje, rekao je. Gospodarski treba revitalizirati Cazinsku krajinu, što, rekao je, i očekuje 13 tisuća bivših radnika od kojih su mnogi zbog rata i neimaštine postali izbjeglice i žele se vratiti."Nitko vam ne može zamjeriti što hoćete raditi i živjeti dostojanstveno, samo vas treba pravilno povesti," rekao je Abdić naglasivši kako u Kladuši "nisu gradili samo tvornice već i europsku kulturu".Okupljeni sljedbenici su Abdića dočekali pjesmom i uzvicima "Babo, Babo!", a dok im se obraćao, prekidali su ga skandiranjem i uzvraćali: "Oj Kladušo ne treba ti Švabo, tebi evo dolazi, Fikret Abdić Babo!"

Županijski sud u Karlovcu Abdića je 2003. osudio na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud preinačio je kaznu na 15 godina.
Proglašen je krivim zbog uspostave tzv. Autonomne Pokrajine Zapadne Bosne protivno Ustavu BiH te zato što je kao vrhovni zapovjednik tzv. narodne obrane odgovoran za otvaranje logora i prihvatnih centara kroz koje je prošlo najmanje pet tisuća protivnika uspostave te pokrajine, a u kojima je zbog zlostavljanja umrlo najmanje troje ljudi.
Inače, na Županijskome sudu u Rijeci uskoro bi se trebalo nastaviti suđenje Fikretu Abdiću i njegovu sinu Ervinu zbog više kaznenih djela gospodarskog kriminala. Fikreta Abdića tereti se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim je, kako novac nije vraćen, preuzeo nekretninu tvrtke – vilu u Voloskom vrijednu 1,9 milijuna kuna. (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku