hamburger-icon

Kliker.info

Eurosong : Srbija izborila finale, Hrvatska ne ide dalje (Video)

Eurosong : Srbija izborila finale, Hrvatska ne ide dalje (Video)

11 Maja
04:51 2011

  Predstavnica Srbije  na 56. takmičenju za "Pjesmu Evrovizije" Danica Radojičić Nina sa pjesmom “Čaroban” plasirala se u finale ovogodišnjeg takmičenja, koje će biti održano 14. maja u Diseldorfu.U okviru prvog polufinala u hali “Esprit” u Diseldorfu predstavili su se učesnici 19 zemalja. Takmičenje je otvorila predstavnica Poljske Magdalena Tul sa pjesmom "Jestem", a slijedili su takmičari iz Norveške, Albanije, Jermenije, Turske. Nina je sa pjesmom "Čaroban" nastupila šesta po redu, a nakon nje su svoje pjesme izveli i takmičari iz Rusije, Švajcarske, Gruzije, Finske, Malte, San Marina, Hrvatske, Islanda, Mađarske, Portugalije, Litvanije, Azerbejdžana i Grčke.

Glasanje je počelo odmah nakon starta polufinala, a u finale Evrosonga koje se održava 14. maja, pored Srbije plasirali su se i predstavnici Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švajcarske, Mađarske, Finske, Rusije i Islanda.Drugo polufinale se održava u četvrtak 12. maja kada će biti poznati i ostali finalisti koji će se takmičiti za najbolju pesmu Evrope 14. maja zajedno sa Francuskom, Njemačkom, Italijom, Španijom i Velikom Britanijom koji su direktni finalisti bez obaveze nastupa u kvalifikacijama-polufinalima.Ovogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin, će sa  pjesmom "Love in Rewind" otvoriti drugu polufinalnu noć 12. maja u Diseldorfu.

Tehnički propusti domaćina
Više od polovine gledalaca večerašnjeg prvog polufinala 56. "Pjesme Evrovizije", bili su uskraćeni za tonski prenos – vezu sa  komentatorima javnih medijskih servisa širom Evrope.Radi se o nesvakidašnjem propustu domaćina u "Espri Areni" u Diseldorfu. Desetine komentatora nisu bili u mogućnosti da se tonski uključe u TV prenose programa kako bi saopštavali neophodne podatke u vezi sa učesnicima takmičenja i načinima glasanja, kao i da dodatno dočaraju atmosferu ovogodišnjeg "Evrosonga".U prvih 20 minuta prenosa sve je bilo u redu, a potom su se veze prekidale i organizatori su poslije prvog propusta uspjeli da saniraju problem za desetak minuta. Međutim, uskoro su veze u desetini komentatorskih kabina ponovo bile u prekidu i taj tehnički problem nije saniran do kraja večerašnjeg programa.Atmosfera je uzavrela kada se proglašenje finalista približilo, a pojedini komentatori su burno reagovali zbog ovih tehničkih propusta domaćina. (Kliker.info-agencije)

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku