hamburger-icon

Kliker.info

Emil Karamatić : Quo vadis Živorade, Milorade? (Video)

Emil Karamatić : Quo vadis Živorade, Milorade? (Video)

24 Maja
16:34 2019

Samo kad bismo znali koliko se malo vrijednosti kriju iza smrtno ozbiljnih lica, onih što ih zovemo ljudima na ozbiljnim funkcijama, zastupnicima raznih vrsta, stranačkim dužnosnicima ili da ne okolišam – političarima.

Piše: Emil Karamatić

Naši životi bi bili okovani uznemirenošću, strahom. Koraci bi nam bili sitni, čak bismo imali osjećaj nepokretljivosti. Što ozbiljniji, namrgođeniji, smrknutiji, hladniji, bez osjećaja za smijeh, bez talenta da prepoznaju humor, krije se veća i opasnija bezvrijednost.

Barem jednom dnevno se upitam, što se to događa s našim ljudima ako najčešće izgovaraju da su im djeca pronašli smisao u nekoj od zapadnoeuropskih zemalja.  Intenzitet moga čuđenja je pojačan ako takve riječi najčešće čujem od onih ljudi koji u BiH podržavaju svaki oblik društveno političke besmisli. Naravno i one ljudske bezvrijednosti koje ga proizvode.

Te bezvrijednosti su nam u stanju napraviti pakao od života. No, međunarodna zajednica ih do sada vješto zaustavlja. Nekoliko je jako vidljivi sretnih rezultata za koje bi smo se mogli uhvatiti a ostavština su Međunarodne zajednice u BiH.

Prvo i drugo mjesto bi zasigurno mogli podijeliti ustroj vojske i automobilske tablice. I jedno i drugo bili su prvi garant mirnijeg, bezbrižnijeg života u našoj zemlji.

Početkom ovog milenija točnije 2000 godine, imali smo prvi pokušaj rušenja vojske. Na kraju su ispaštali samo oni koji su poslušali politički besmisao od političkih bezvrijednosti. Danas svjedočimo novom pokušaju, rušenju iste te vojske.

Prvi je zauzimao a drugi zauzima funkciju bosanskohercegovačkog člana predsjedništva.

Prije puno godina, mostarska glumica Dana Kurbalija mi je rekla da je njena prva uloga bila u filmu Quo vadis Živorade iz 1968. godine.
Filmski Živorada me podsjeća na našeg Milorada. Pošto je uspeo da presvuče  policiju, znanost i gospodarasmo odnosno sve čega se dohvati postajao je sve nezajažljiviji, a postupci sve apsurdniji. I njegova želja da se na kraju kruniše, najbolje govori o njegovoj potpunoj sreći i potpunoj ludosti.

I naš Milorad, slikom i prilikom Živorad se krunisao. U međuvremenu je,  čega se god dohvatio -presvukao. Valjda mu ostalo, a stvara mu nevolju, čovjek bi da presvuče i vojsku.

I tako bi Živorad, oprostite Milorad, vojnike vratio doma. A sebe bi i dalje ostavio  na čelu države  sa svim ovlastima, posebno sa jednom, njemu  najdražom – da može legalno pokazati kako izgleda kad politička beskorisnost, oprostite na izrazu – divlja.

Poslije izbora i poslije poplava u BiH na površinu uvijek isplivaju ……. a pametni ste, ne moram stalno odgovore davati.

Recite sami. Bit će i vama i meni lakše.

Visoki predstavniče vi ste na redu. Ako niste gledali film Kud si krenuo Živorade. Pogledajte. Bit će vam puno jasnije što ćete s Miloradom.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku