hamburger-icon

Kliker.info

Emil Karamarić : I crni vrag ako je smjenjiv manje je opasan od nesmjenjivog sveca (Video)

Emil Karamarić : I crni vrag ako je smjenjiv manje je opasan od nesmjenjivog sveca (Video)

02 Maja
06:54 2019

Kada političari ne znaju i ne žele ponuditi stabilan prostor za investitore, čine sve da prostor ponude proizvođačima oružja“. U državama kakva je BiH privid mogućeg rata potreban je samo onima koji niti jednom drugom metodom ne znaju osvojiti vlast.

Piše : Emil Karamatić (BHRT)

Ratnohuškačka priča u vremenu izbora ali i kroz ostatak vremena kad ne znaju ponuditi ništa drugo, ima najvažniji element u poslijeratnoj BiH. A to je element straha od onog drugog.

Zašto čekati da politički huškači započnu rat ….  Zašto čekati da se poubijamo, da gledamo stotine tisuća raseljenih i prognanih … Zašto čekati i provoditi čitav taj ratnohuškački proces, koji često traje i više od četiri godine kada evo sada znademo da bi na koncu gledali već viđeni scenarij.  Gledali bi kako odgovorne hapse i sude na nekom novom tribunalu …..

Zašto sve to činiti, kada ozbiljna policija i ozbiljno tužiteljstvo, može evo sad, te i takve pohapsiti, čim im se lica zajapure u želji da izbore dobiju nekom ratnom, huškačkom pričom, metodom zla jezika.

Ako je naša policija  u stanju uhapsiti nekakve balave sajber diverzante, zbog, kako mediji prenose, širenja mržnje, kako ista ta policija i isto to tužiteljstvo nisu kadri uhapsiti političke diletante koji decenijama mržnjom i strahom, kao jedinim sredstvom pobjeđuju na izborim.

Svaki totalitarizam, svaka diktatura, autokracija da ih ne nabrajam u sebi nosi opasnost od ustoličenja vođe. Na kraju nije ni problem u ideologijama koliki problem nastane u nemogućnosti smjenjivosti oni koji su sebe nazvali spasiocima naroda.

Crnu Goru, Srbiju i BiH na Balkanu ponajviše je ubila  nesmjenjivost vlasti. Jer da se  ne bi zavaravali, jedini garant mira i nekakvog blagostanja na Balkanu je brza i učinkovita smjena vlasti. Nikome ne dozvoliti da pomisli da je božji izaslanik. Nego svakoga na vlasti učiniti pristojnim servisom građana. Sve druge priče o izgradnji mira i boljeg života su najobičnije obmane javnosti.

I na kraju , svaki političar voli svoju zemlju točno onoliko kolikom je brzinom spreman napustiti vlast. No na Balkanu izražena količina ljubav prema državi ili kako političari imaju običaja reći domovini je čisti prikaz narcisoidnosti.

Ako smo gledali događanja u Srbiji, zabrinjavajuće postaje da ozbiljni analitičari, novinari i pisci zajedno sa Vučićem narod sve češće plaše oporbom. Međutim, ne zaboravite. I crni vrag kad je na vlasti a da ga lako možemo smijeniti manje je opasan od nesmjenjivog sveca.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku