hamburger-icon

Kliker.info

Elmedin Konaković : NES i SBiH su povukli nekorektan potez

Elmedin Konaković : NES i SBiH su povukli nekorektan potez

05 Januara
19:48 2023

Elmedin Dino Konaković, lider Naroda i pravde nakon sastanka koalicije Osmorka sa liderom SNSD-a, Miloradom Dodikom, obratio se medijima. On je prokomentirao potez NES BiH i Stranke za BiH.Podsjetimo, Nermin Ogrešević i Semir Efendić su saopštili da napuštaju koaliciju.

“Ako od trenutne situacije imaju bolju opciju, onda je moraju ponuditi. Mešutim, ako je u pitanju populizam – doći će na naplatu. Pojedini unutar koalicije su očito idealizirali rješenja”, kazao je Konaković.

Potom, Konaković je kazao kako ovaj potez može utjecati na Osmorku i može li utjecati na formiranje vlasti.

“Nas bez njih ima tačno sedam, u drugom krugu nas ima dovoljno. Njihov izlazak u Domu naroda ne bi poremetio ništa, dok u Zastupničkom domu već bi. Pitam ih šta je bolji put, povući se i ostaviti Dodika na čelu Vijeća ministra i SDA i DF na pozicijama na kojima su sad?“, istaknuo je.

Također, NES i SBiH su u medijima nezvanično napomenuli i da im je smetao izostanak Demokratske fronte.

Konaković je i na ovo prokomentirao:

“To je bila isključivo odluka stranke koju predvodi Željko Komšić. Sve se otvoreno razgovaralo NES-om i SBIH-om razgovaralo otvoreno o svemu. Nismo očekivali da kolege sa kojima sjedite povuku tako nekorektan potez. Ne postoji na političkoj sceni neko ko je ostao a da je tako nekorektnim potezima riješavao pitanja. Čini mi se da su podlegli pritiscima”, rekao je Konaković.

Podsjetimo, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević nakon sastanka Osmorke sa Miloradom Dodikom u Doboju kazao je kako neće biti dio na državnom nivou vlasti.

(Raport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku