hamburger-icon

Kliker.info

Elmedin Dino Konaković : Predložen sam za ministra vanjskih poslova BiH

Elmedin Dino Konaković : Predložen sam za ministra vanjskih poslova BiH

11 Januara
14:56 2023

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković potvrdio je ranije nezvanične informacije da će on biti predložen za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. “Procedura je u toku”, rekao je Konaković.

Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta FBiH danas je utvrdio da će za 15 dana biti održana sjednica na kojoj će biti razmatran Prijedlog budžeta. Konaković je kritikovao Vladu FBiH u tehničkom mandatu kazavši kako je “neozbiljna”.

“Oni nam u smješno kratkim rokovima dostavljaju materijal o kojem je trebalo raspravljati barem dva mjeseca jer je to najvažniji dokument za građane BiH. Tu je usaglašavanje i povećanje penzija koje je bitno za penzionere. U prilici smo da zaustavimo budžet, ali nećemo to uraditi. Glasali smo da se sjednica i amandmanima ćemo prijedlog pokušati popraviti. Onda ćemo raditi rebalans budžeta”, rekao je Konaković dodavši kako misli da će budžet biti usvojen.

Na pitanje da li će odgovoriti zahtjevu poljoprivrednika koji traže 200 miliona KM iz budžeta i najavljuju proteste, Konaković je rekao kako su “poljoprivreda i zaštita domaće proizvodnje pri vrhu njihovih prioriteta”.

“Učinit ćemo sve da zaštitimo tu industriju koja je pod udarom politika”, rekao je.

Dodao je kako se “ne smije se igrati ciframa” te da će nakon što vide budžet znati koliko će moći novca izdvojiti.

Konaković nije želio govoriti o “političkim stvarima” te je najavio press konferenciju na kojoj će, kako je rekao, govoriti o “neprincipijelnim napadima i rješenjima kojima su na tragu”.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku